Vištienos krūtinėlė su mozarella, garstyčiomis ir grietinėle

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 1,5-2
    • mozzarella: rutuliuko
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • druska
    • šviežiai malti juodieji pipirai
    • alyvuogių aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę supjaustykite į maždaug 6 dalis. Tada kiekvieną gabaliuką per vidurį įpjaukite įšilgai (gaunasi tokios kišenėlės) Pabarstykite druska.
  2. 2. Gaminkite įdarą: Mozzarellos rutuliuką suplėšykite mažais gabalėliais, dėkite garstyčias, pipirų (kiek norisi), išmaišykite. Imkite gabaliuką vištienos, ir ten kur įpjovėte, dėkite pasigaminto įdaro. Galite susmeigti smeigtuku, kad įdaras "nepabėgtų" lauk, bet man pačiai to neprireikė, labai sėkmingai pavyko giliai įpjauti.
  3. 3. Palaikome mėsą maždaug valandą pasimarinuoti, bet jei labai skubate kepame iškart. Dėkite krūtinėlės gabaliukus į keptuve su šlakeliu aliejaus bei kepkite. Bebaigiant kepti, pilkite grietinėlę bei uždengusios keptuvės dangtį dar maždaug kelias minutes patroškinkite. Besilydantis sūris bei garstyčios, minkštučiai vištienos gabaliukai - fantastiškai gardu. Skanaus!

Atsiliepimai

Vištiena kokosų pieno padaže su paprikomis, gvatemalietiškai
(10)
Persiškas vištienos troškinys su abrikosais
(1)
Sluoksniuotos tešlos kyšas su cukinija, vištiena ir sūriu
(4)
Kepta vištiena su pomidorų ir alyvuogių padažu
(11)