1. Pirmiausia nedideliame aliejaus kiekyje apkepame vištienos gabaliukus. Kiekvieną puselę kepame kažkur po 5–6 minutes. Pabarstome druska bei juodaisiais pipirais (arba galime barstyti paukštienos prieskoniais). Apkeptus gabaliukus nusausiname su popieriniu rankšluosčiu.
2. Tuomet išvirtus ryžius sumaišome su pakepintais pievagrybiais bei svogūnais. Ryžius su grybais pasūdome bei paskaniname juodaisiais pipirais.
3. Tada į atskirą indą sudeame smulkiais kubeliais supjaustytus moliūgus, obuolius bei petražoles. Obuolių deame tik tuo atveju, jei mėgstame kiek neįprastus patiekalus, jei ne – geriau pasirenkame pomidorus.
4. Po to talpaus troškintuvo dugną truputį patepame aliejumi bei sluoksniais dedame ryžius, vištieną bei daržoves. Viską dar kartą pabarstome druska arba mėgstamu prieskonių mišiniu. Troškintuvą uždengiame bei maždaug 40 minučių pašauname į įkaitintą orkaitę.
5. Kai išjungiame orkaitę, troškintuvą iš jos išimame tik po maždaug 15–20 minučių. Atskiro garnyro šiam patiekalui nereikia. Tikras skanumėlis!