Vištų sparneliai su saldžiai aštriu padažu | Receptas

2017-10-17 Autorius Alina - Apie viską

Vištų sparneliai su saldžiai aštriu padažu | Receptas

Ingredientai

    • vištų sparnelių vidurinės dalys: 1 kilogramo
    • medus: 0,25 stiklinės
    • cukrus: 0,25 stiklinės
    • citrinos žievelė: 1 vnt.
    • sojos padažas: 3 šaukštų
    • česnakai: 6 skiltelių (smulkintų)
    • aliejus: 2 šaukštų
    • aštrus padažas "harissa": 1.5 šaukšto
    • žuvies padažas: 1 šaukšto
    • citrinos sultys: 2 šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištų sparnelius išplauname bei gerai nusausiname. Įdedame juos į dubenį bei sumaišome su aliejumi. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros su grilio funkcija. Į kepimo skardą įdedame groteles bei ant jų sudedame sparnelius. Pašauname į orkaitę bei kepame maždaug 10 - 15 minučių, tuomet apverčiame ir kepame dar 10 minučių arba kol sparneliai iškeps bei gražiai apskrus.
  2. 2. Tada į nedidelį puodą sudedame medų, cukrų, sojos padažą, česnaką, žuvies padažą, citrinos sultis bei žievelę, harissa padažą ir įpilame 1 valgomąjį šaukštą vandens, viską išmaišome bei užverdame. Sumažiname ugnį bei verdame maždaug 10 minučių, kol padažas sutirštės.
  3. 3. Įdedame sparnelius į dubenį bei įpilame padažą, pakratome dubenį, kad sparneliai tolygiai pasidengtu padažu - atsargiai, neišmėtome sparnelių po visą virtuvę.:) Skanaujame!
Penne makaronai su vištiena ir špinatais
(1)
Kesadilijos su vištiena, pievagrybiais, daržovėmis ir sūriu
(6)
Folijoje keptos vištienos blauzdelės su daržovėmis
(1)
Vištiena su avokadu ir cukinija
(2)
Rageliai, įdaryti daržovėmis ir kalakutiena / vištiena - gimtadieniams, vakarėliams, ar vaikams neštis į pikniką ar iškylą!
(3)