1. Pirmiausia išlydytą sviestą išplakite su cukrumi, įdėkite grietinės, viską gerai išmaišykite. Įdėkite išplaktą kiaušinį, vėl maišykite. Tada miltus persijokite su kepimo milteliais bei druska, dalimis įdėkite į sviesto masę. Minkykite, kol tešla taps vienalytė. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę bei pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
2. Tuomet įvairių spalvų ledinukus susmulkinkite (sulankstykite kelis kartus maišelį, įdėkite saldainius bei susmulkinkite su kočėlu ar plaktuku) ir sudėkite į atskiras krūveles.
3. Po to ištraukite iš šaldytuvo tešlą bei iškočiokite ją. Išpjaukite įvairaus dydžio bei formų formeles su skylutėmis viduje. Jeigu norisi, įsmeikite pagaliukus. Suformuotus sausainius sudėkite į folija išklotą kepimo skardą, o tuščias vietas užpildykite susmulkintais ledinukais. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių. Leiskite gerai atvėsti bei tik tuomet išimkite ledinukus nuo folijos, kitaip ledinukai liks ant jos. Lepinkitės!
4. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.