4 rūšių kesadilijos keptos orkaitėje

2021-04-03 Autorius Edita - Oditėlės blogas

4 rūšių kesadilijos keptos orkaitėje
Mūsų šeimos pusryčiams tokios įdarytos tortilijos itin pasiteisino ir buvo be galo smagu improvizuoti, nors vienos rūšies padaryti visados yra lengviausia. Sukviečiame šeimos narius ir tegul kiekvienas pasidaro tokią, kokią nori pats, o iškepus, bus galima pasidalinti bei pasikeisti gabaliukais. Tikrai super. :)

Nors kesadilijos įprastai yra apkepamos keptuvėje, šį kartą aš pasirinkau orkaitę, kad visos iškeptų vienu metu.

Ingredientai

    1-am variantui:
    • tortilijos lakštai: 2
    • pomidorų padažas: 2 arbatinių šaukštelių
    • tarkuotas fermentinis sūris: 25 gramų
    • mėlynieji svogūnai: kelių griežinėlių
    • marinuoti agurkai: 6 griežinėlių
    • pjaustyta šaltai rūkyta kiaulienos šoninė: 30 gramų
    • pjaustyti svogūnų laiškai: žiupsnelio
    • tabasco padažas
    2-am variantui:
    • tortilijos lakštai: 2
    • majonezas: 1 arbatinio šaukštelio
    • dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • tarkuotas fermentinis sūris: 25 gramų
    • maskarponės ir grietinėlės sūris: 2 griežinėlių
    • marinuotas artišokas: 4 griežinėlių
    • pjaustytas pekininis kopūstas: žiupsnelio
    • pjaustyta šaltai rūkyta kiaulienos šoninė: 30 gramų
    • šviežiai pjaustyti krapai: žiupsnelio
    3-am variantui:
    • tortilijos lakštai: 2
    • majonezas: 1 arbatinio šaukštelio
    • pesto padažas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • tarkuotas fermentinis sūris: 25 graų
    • pjaustytas pekininis kopūstas: 1 saujeles
    • marinuoti agurkai: 4 griežinėlių
    • pjaustyta šaltai rūkyta kiaulienos šoninė: 30 gramų
    • šviežiai pjaustyti krapai: žiupsnelio
    4-am variantui:
    • tortilijos lakštai: 2
    • pomidorų padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • majonezas: 1 arbatinio šaukštelio
    • tarkuotas fermentinis sūris: 25 gramų
    • pjaustytas pekininis kopūstas: žiupsnelio
    • obuoliai: 0,5 mažo
    • pjausytas mėlynasis svogūnas: kelių griežinėlių
    • pjaustyta šaltai rūkyta kiaulienos šoninė: 30 gramų
    • pjaustyti česnako laiškai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tortilijos lakštą patepame išvardintais ingredientais. Beriame pusę dalies tarkuoto fermentinio sūrio, tada išdėliojame kitus išvardintus ingridientus, užberiame likusią dalį fermentinio sūrio ir uždengiame tortilijos lakštu.
  2. 2. Dedame paruoštas tortilijas ant kepimo skardos ir kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 5 minutes, tada įjungiame grilio režimą ir kepame tol, kol apskrunda viršus.
  3. 3. Supjaustome gabaliukais ir patiekiame.
  4. kesadilijos orkaitėje
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau kesadilijų receptų rasite: Kesadilijos.
Slyvų sūris
(1)
Rūkytos sviestžuvės ir baklažanų užkandėlė - 11 balų iš 10!
(1)
Traškūs triušienos gabalėliai su saldžiarūgščiu padažu
(3)