Agurkų ir ančių skrandukų sriuba

Ingredientai

    • švieži ančiukų skrandukai: 250 gramų (naudoju "Lapino puota")
    • perlinės kruopos: 200 gramų
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • trumpavaisiai agurkai: 4
    • krapai: pundelio
    • sultinys: 2 litrų (naudoju vištienos sultinį)
    • druska: žiupsnelio
    • malti juodieji pipirai: pagal skonį
    • džiovintas raudonėlis: žiupsnelio
    • aliejus: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių perlines kruopas išmirkome (mažiausiai 3 valandas), o ančių skrandukus išverdame.
  2. 2. Po to išvirtus ančių skrandukus supjaustome nedideliais gabaliukais. Į sultinį suberiame perlines kruopas bei paverdame maždaug 45 minutes.
  3. 3. Paskui keptuvėje su aliejumi apkepiname sutarkuotas morkas, susmulkintą svogūną. Kai jau daržovės suminkštėja, sudedame į sriubą. Dedame susmulkintus ančių skrandukus, kubeliais supjaustytus agurkus ir paverdame dar apie 10 minučių.
  4. 4. Pagardiname druska, pipirais ir raudonėliu, suberiame susmulkintus krapus bei išjungę viryklę uždengus dangčiu puodą palaikome kelias minutes skoniams susijungti. Patiekiame ir skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.
Austriška česnakų sriuba
(5)
Soti raugintų kopūstų sriuba su kiaulienos šonkauliukais ir jautiena
(1)
Sopa Azteca - meksikietiška tortilijų sriuba
(2)
Harira - tradicinė marokietiška sriuba
(1)
Ryžių sriuba su pievagrybiais
(25)