Bananinis keksas su datulėmis ir riešutais - draugė atskleidė patį pačiausią receptą!

Ingredientai

    • minkštas sviestas: 175 gramų
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 50 gramų
    • kiaušiniai: 2 (L dydžio)
    • skystas medus: 3 valgomųjų šaukštų
    • prinokę bananai: 2 (dideli)
    • datulės be kauliukų: 80 gramų
    • graikiniai riešutai: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą išsukame su kiaušiniais, medumi bei cukrumi.
  2. 2. Suberiame miltus, sumaišytus su cinamonu bei kepimo milteliais.
  3. 3. Viską išsukame iki vientisos masės.
  4. 4. Tuomet bananus nulupame bei sutrinkite šakute.
  5. 5. Datules susmulkiname bei įmaišome į tešlą kartu su bananais ir riešutais.
  6. 6. Kepimo formą patepame sviestu, sudedame paruoštą tešlą ir kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi maždaug 40-50 minučių.
  7. 7. Keksą, jeigu norisi, galite papuošti citrinų sulčių bei cukraus pudros glajumi ir migdolų plokštelėmis. Pasilepinam!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.

Atsakinėjama į Komentarą

Cukinijų keksas su aguonomis ir šokoladiniu glaistu
(4)
Apverstas keksas su kiviais
(7)
Šokoladinis keksas su riešutais
(2)
Kalėdinis keksas
(5)