Bananų pyragas - keksas su kondensuotu kokosų pienas

2025-03-21 Autorius oSkanu.lt

Bananų pyragas - keksas su kondensuotu kokosų pienas
Šis gardus ir purus bananų pyragas su kondensuotu kokosų pienu – puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek popietinei kavai. Pyragas pasižymi drėgna, minkšta tekstūra, o viršų puošiantis kondensuoto kokosų pieno sluoksnis suteikia elegancijos ir papildomo saldumo. Šis receptas idealiai tinka tiems, kurie vengia pieno produktų, tačiau nori mėgautis gardžiu kepiniu. Bananų ir kokosų derinys sukuria tropinį skonį, kuris nukels jus į atostogų nuotaiką bet kuriuo metų laiku. Tai puikus būdas panaudoti prinokusius bananus ir sukurti kažką ypatingo minimaliomis pastangomis. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiam pyragui galite naudoti įvairias alternatyvas pagal savo skonį ir poreikius: 

  • Vietoje kondensuoto kokosų pieno galima naudoti įprastą kondensuotą pieną, jei nesilaikote be pieno produktų dietos.
  • Kvietinius miltus galima pakeisti speltos miltais arba kombinuoti su kokosų miltais (7 šaukštai kvietinių ir 3 šaukštai kokosų miltų).
  • Vietoje romo galima naudoti brendį, viskį arba nealkoholinį romo ekstraktą.
  • Jei nemėgstate vanilininio cukraus, galite naudoti vanilės ekstraktą (1 arbatinį šaukštelį) arba vanilės ankštį.
  • Kepimo miltelius galima pakeisti sodos ir citrinos sulčių mišiniu (½ šaukštelio sodos ir 1 šaukštelis citrinos sulčių).


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Pyragui naudokite labai gerai prinokusius bananus – jie suteiks daugiau saldumo ir intensyvesnį aromatą.
  • Prieš kepimą leiskite tešlai pastovėti 10-15 minučių, kad miltai geriau sugertų skysčius.
  • Kepimo formą būtinai ištepkite sviestu arba aliejumi ir pabarstykite miltais, kad pyragas lengvai atsiskirtų nuo formos.
  • Pyragą aplieti likusiu kondensuotu pienu reikėtų, kai jis dar šiltas, bet ne karštas, taip skystis geriau įsigers.
  • Pyragas puikiai išsilaiko šaldytuve iki 4 dienų, tad galite jį paruošti iš anksto.

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 4 vienetai 
    • Kondensuotas kokosų pienas: 1 skardinė (400 g) 
    • Miltai: 10 šaukštų (apie 150 g) 
    • Bananai: 3 vidutinio dydžio (labai prinokę) 
    • Vanilinis cukrus: 1 šaukštelis 
    • Kepimo milteliai: ½ šaukštelio 
    • Romas: 30 ml 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir paruoškite kepimo formą, ją ištepant aliejumi ir pabarsčius miltais.
  2. 2. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplaksite kiaušinius iki purios masės.
  3. 3. Toliau plakdami, pamažu supilkite kondensuotą kokosų pieną, pasilikdami maždaug 2-3 šaukštelius vėlesniam pyrago apliejimui.
  4. 4. Supilkite romą į kiaušinių ir kondensuoto pieno mišinį ir gerai išmaišykite.
  5. 5. Nulupkite bananus, sudėkite juos į mišinį ir šakute sutrinkite, palikdami kelias didesnes banano gabaliukus tekstūrai.
  6. 6. Kitame dubenyje sumaišote sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
  7. 7. Tuomet sausus ingredientus po truputį bersime į skystą mišinį, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukai.
  8. 8. Gautą tešlą, kuri konsistencija primins tirštokus blynus, supilsite į paruoštą kepimo formą.
  9. 9. Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje 60 minučių arba kol į vidurį įkištas medinis pagaliukas išliks sausas.
  10. 10. Išėmę pyragą iš orkaitės, leiskite jam atvėsti apie 15 minučių formoje.
  11. 11. Tada atsargiai išimkite jį iš formos ir, kol pyragas dar šiltas, aplieti viršų likusiu kondensuotu kokosų pienu.
  12. 12. Prieš pjaustydami, leiskite pyragui visiškai atvėsti.
  13. 13. Pjaustykite ir skanaukite!

Atsakinėjama į Komentarą

Kokosinis "Selga" sausainių pyragas
(28)
Rudeninis obuolių ir riešutų sviesto pyragas
(10)
Morkų pyragas su kriaušėmis
(1)
Kreminis rabarbarų pyragas
(4)