Beatos naminis picos padas be mielių

Autorius apie receptą

Šis receptas ypač tinka tiems, kurie nori išvengti ilgo laukimo, kol tešla pakils, arba tiesiog neturi mielių namuose. Varškės pagrindo tešla pasižymi ne tik išskirtiniu skoniu, bet ir malonia, puria tekstūra. Ji puikiai tinka tiek klasikinėms, tiek eksperimentinėms picoms su įvairiais priedais. Be to, tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško paprastesnės ir šiek tiek sveikesnės picos alternatyvos. Šis receptas dažnai naudojamas šeimose su vaikais – jį lengva gaminti, nereikia ilgai laukti, o rezultatas visada džiugina.

Ši tešla itin universali – ją galima kepti tiek su klasikiniu pomidorų padažu ir sūriu, tiek su daržovių ar net vaisių pagrindu, priklausomai nuo jūsų fantazijos. Gaminant be mielių, nereikia laukti kildinimo, todėl tai ideali išeitis, kai norisi greitos vakarienės ar užkandžio savaitgalio vakarui.
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Varškė: galima naudoti liesą varškę, varškės sūrį arba kreminę varškę, jei norite minkštesnės konsistencijos.
  • Miltai: galima naudoti kvietinius, speltos arba viso grūdo miltus. Norint be gliuteno – tiks avižiniai arba migdolų miltai.
  • Kiaušinis: galima pakeisti 2 šaukštais chia sėklų, užpiltų 5 šaukštais vandens (paliekant 10 min.).
  • Alyvuogių aliejus: galima naudoti saulėgrąžų, rapsų arba avokadų aliejų.
  • Kefyras/pasukos: tinka natūralus jogurtas arba rūgpienis.
  • Kepimo milteliai: galima naudoti sodos ir acto mišinį (1 arbatinis šaukštelis sodos + 1 valgomasis šaukštas acto).
  • Druska: galima naudoti jūros druską, rožinę Himalajų arba be natrio druską sveikatai tausoti.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kočiojant tešlą, pabarstykite paviršių miltais, kad tešla nepriliptų.
  • Jei norite traškesnio pado, iškočiokite tešlą kuo ploniau ir kepkite aukštesnėje temperatūroje.
  • Tešlą galima iš anksto pasiruošti ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų.
  • Prieš dedant priedus, padą trumpai pakepkite – taip jis nepermirks nuo padažo ar daržovių sulčių.
  • Eksperimentuokite su prieskoniais – į tešlą galite įmaišyti raudonėlio, baziliko ar česnako miltelių.
  • Jei naudojate rūgštesnę varškę, tešla gali būti kietesnė – tokiu atveju įpilkite šaukštą papildomo kefyro.

Ingredientai

    • Varškė: 125 g
    • Miltai (kvietiniai): ~200 g (kiekis priklauso nuo tešlos konsistencijos)
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Alyvuogių aliejus: 4 šaukštai
    • Kefyras arba pasukos: 4 šaukštai
    • Kepimo milteliai: 1 šaukštas
    • Druska: žiupsnis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į didelį dubenį buvo sudėta varškė, įmuštas kiaušinis, įpilta alyvuogių aliejaus ir kefyro.
  2. 2. Visa masė buvo išmaišyta, kol tapo vientisa ir glotni.
  3. 3. Tuomet į tešlą buvo įberti kepimo milteliai bei druska, ir vėl viskas kruopščiai sumaišyta.
  4. 4. Po to dalimis pradėti berti miltai – tešla buvo maišyta, kol nustojo lipti prie rankų.
  5. 5. Gautą tešlą padėta ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiota iki pageidaujamo storio.
  6. 6. Skarda buvo išklota kepimo popieriumi, o ant jos uždėtas iškočiotas picos padas.
  7. 7. Orkaitė buvo įkaitinta iki 200 °C temperatūros, ir padas pirmiausia kepė apie 7 minutes.
  8. 8. Ištraukus iš orkaitės, ant pado buvo sudėti pasirinkti priedai – sūris, daržovės ar mėsa.
  9. 9. Pica vėl įdėta į orkaitę ir kepta dar 7–8 minutes, kol kraštai gražiai apskrudo, o sūris išsilydė.
  10. 10. Iškepusi pica palikta kelioms minutėms atvėsti, po to supjaustyta porcijomis ir patiekta.

Atsiliepimai

Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
(3)