Bulvių košė su parmezano sūriu, grietinėle ir sviestu

2025-04-07 Autorius oSkanu.lt

Bulvių košė su parmezano sūriu, grietinėle ir sviestu
Šiandien su Jumis visais noriu pasidalinti savo idealiosios bulvių košės, gamintos su parmezano sūriu, grietinėle, sviestu ir muskato riešutu receptu. Ji yra labiausiai mano šeimos pamilta ir visada itin greitai būna suvalgoma. Ji itin tinka prie įvairiausius mėsos ar žuvies patiekalų. Pamėginkite ir suprasite, koks tobulas yra jos skonis! :) 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Nors mano akimis  originalus receptas yra tiesiog nuostabus, galite eksperimentuoti su ingredientais pagal savo skonį: 

  • Vietoje parmezano sūrio galite naudoti kietą džiovintą lietuvišką sūrį, grana padano arba pecorino romano.
  • Grietinėlę galima pakeisti riebiu pienu arba grietine, sumaišyta su trupučiu pieno.
  • Jei neturite muskato riešuto, galite naudoti maltus baltuosius pipirus arba šiek tiek česnako miltelių.
  • Sviestą galima pakeisti alyvuogių aliejumi, tačiau tuomet košė turės kitokį, lengvesnį skonį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Tobulai bulvių košei pagaminti verta atkreipti dėmesį į keletą svarbių detalių:
 
  • Rinkitės miltingas bulvių veisles, tokias kaip "Laura" arba "Vineta", jos suteiks košei puikią tekstūrą.
  • Prieš grūsdami bulves, įsitikinkite, kad jos visiškai išvirę – patikrinkite jas šakute, ji turėtų lengvai įsmigti.
  • Grūskite bulves dar karštas, taip išvengsite gumuliukų.
  • Grietinėlę pašildykite prieš maišydami su bulvėmis – taip košė išliks šiltesnė ir kreminė.
  • Parmezano sūrį įmaišykite tik nuėmę puodą nuo ugnies, nes aukštoje temperatūroje sūris gali sukietėti ir košė taps lipni.

Ingredientai

    • bulvių: 1 kilogramo
    • smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio: 70 gramų
    • grietinėlės: dviejų trečdalių stiklinės
    • sviesto: gabaliuko
    • tarkuoto muskato riešuto
    • druskos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves nuskuskite.
  2. 2. Tada nuplaukite, supjaustykite į kelias dalis, užpilkite šaltu vandeniu, berkite žiupsnelį druskos bei išvirkite.
  3. 3. Tuomet išvirusias bulves nusunkite bei dar šiek tiek palaikykite ant viryklės, kad jos būtų sausesnės.
  4. 4. Sugrūskite mediniu grūstuvu, įmaišykite grietinėlę, tarkuotą muskato riešutą bei dar žiupsnelį druskos (jeigu reikia).
  5. 5. Tada viską gerai išmaišykite bei dar truputėlį pakaitinkite ant mažos ugnies.
  6. 6. Nukėlusios puodą nuo ugnies įmaišykite smulkiai sutarkuotą parmezano sūrį.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite!
Bulvių košė su parmezano sūriu, grietinėle ir sviestu
Bulvių košė su parmezano sūriu, grietinėle ir sviestu

Nijolė geras ir idomus receptass.

Ir kam reik tiėk kaloriju.
Atsakyti

Nijolė geras ir idomus receptass.

Košės sviestu nepagadinsi, bet ar pagalvojame apie sveikata.
Atsakyti

Aldona

O kas blogai su kokybišku tikru sviestu? :)

Laima

Visada dedu sviestuko,juk tai bulvių košė😉 verdantį pieną per pusę su virimo skysčiu (nesusyorėsime nuo puodelio bulvių košės su sviestuku) ,vat su muskatu ir parmezanu būtinai išbandysiu,grietinėlė😂kartais galima,ne nuo to pilnėjam,visa tai mitas, hormonai, nejudėjimas, ramybė, amžius, genetika ir t.t. buvau liekna ir graži, dabar tik graži😂😘
Atsakyti
Kepta vištienos krūtinėlė su įdarytomis saldžiosiomis bulvėmis
(4)
Skani bulvių košė be pieno
(6)