1. Iš pradžių pupeles užpilame vandeniu bei palaikome mažiausiai 60 minučių.
2. Užkaičiame sultinį, suberiame pupeles bei verdame ant mažos ugnies maždaug 45 minutes, nugriebti susidariusias putas.
3. Kai pupelės jau bus pakankamai minkštos sudedame kubeliais supjaustytas bulves, sutarkuotą morką, džiovintus grybus, lauro lapus bei pipirus.
4. Tuomet keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną bei sutarkuotą burokėlį. Įdedame vieną šaukštą Adžikos (aš visad naudoju savo gamybos) arba pomidorų padažo bei trumpai apkepame.
5. Kai bulvės bei morkos jau bus išvirusios sudedame apkepintus burokėlius, įdedame druskos bei maltų pipirų pagal savo skonį. Jeigu turite (ir norisi) galite įdėti petražolių lapelių. Patiekiame ir skanaujame!
6. Rekomendacija: Daugiau burokėlių sriubų receptų rasite: Burokėlių sriubos.