pomidorai: 700 gramų (nors kitą karta gal įdėčiau daugiau)
svogūnai: 2
čili pipiriukai: 1 (šį kartą pakeičiau adžikos prieskoniais)
česnakas: 3-4 skiltelių
druska
pipirai
chmeli suneli prieskoniai
kalendra: kelių šakelių (kinzos)
bazilikas: kelių šaukelių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištieną arba vištienos ketvirčius supjaustome nedideliais gabalėliais (aš pati dar nulupau odą), nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
2. Tada vištieną apkepame iš abiejų pusių keptuvėje be riebalų, kol vištiena dailiai apskrus.
3. Tuomet pomidorus nuplikome su verdančiu vandeniu bei nulupame odeles.
4. Nuluptus pomidorus supjaustome nedideliais gabalėliais bei sudedame ant apkeptos vištienos.
5. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, apkepti kitoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Apkepintus svogūnus sudedame į keptuvę su vištiena bei pomidorais. Įberiame druskos, pipirų ir prieskonių pagal skonį bei troškiname maždaug pusvalandį.
6. Per tą laiką susmulkiname česnako skilteles, čili pipiriuką, kalendros bei baziliko šakeles, viską suberiame ant troškinio ir dar patroškiname apie 5-10 minučių. Skanaujame!
7. Pastebėjimas: Čachochbili būna patiekiamas ir su garnyru, ir be garnyro.
Atsiliepimai