Chinkaliai tai tradicinis gruzinų virtuvės užkandis ir tikriausiai vienas skaniausių, o kai kuriems gal ir pats skaniausias, kaukazietiškas patiekalas.
Rekomenduoju išbandyti šį fantastišką receptą jau šiandien. Šitaip įsitikinkite tuo patys!
Nepamirškite, kad chinkaliai tradiciškai yra valgomi tiesiog rankomis, pirmiausia juos reikia suimti už koldūno uodegėlės, tada atsargiai atsikąsti gabaliuką ir išgerti sultinį ir tik paskui suvalgyti patį koldūną.
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors tradiciniai chinkaliai gaminami iš veršienos ir jautienos mišinio, galite eksperimentuoti su kitais mėsos variantais. Vietoje veršienos tinka naudoti
ėrieną arba kiaulieną, o jautieną galima pakeisti
elniena ar net kalakutiena. Lašinius galima pakeisti kiaulienos pilvo šonine arba tiesiog padidinti sviesto kiekį įdare, jei norite mažiau riebalų. Kvietinius miltus galima maišyti su speltų miltais (santykiu 3:1) išskirtiniam skoniui. Kalendrą galima pakeisti petražolėmis arba krapais, jei neturite šio prieskonio. Tradiciškai naudojamus kmynus galima pakeisti panašaus skonio prieskoniais, tokiais kaip kuminas arba net anyžius.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Sėkmingo chinkalių gaminimo paslaptis slypi tešlos paruošime ir sulankstyme. Nepamirškite, kad tešla turėtų būti elastinga, bet ne per minkšta – ji turi išlaikyti formą. Mėsos įdaras turi būti pakankamai drėgnas, kad kepant susiformuotų
sultinys, bet ne per šlapias, kad neišbėgtų per tešlą. Verdant chinkalius, vandens temperatūra turi būti aukšta, bet ne verdantis burbulais vanduo, kad nesuplėšytų tešlos. Patartina naudoti šviežiai maltą mėsą, o ne jau anksčiau maltą, nes tai užtikrina geresnį skonį ir tekstūrą. Kai verdami chinkaliai, puodo nekratykite ir nemėginkite jų greitai išimti – leiskite jiems natūraliai iškilti į paviršių. Jei norite dar sodresnio skonio, į įdarą galite įdėti truputį sviesto arba sultinio kubelį.
Justina
Atsakyti