1. Iš pradžių sviestą ištriname su cukrumi bei druska, supilame išplaktą kiaušinį, pieną ir miltus sumaišytus su mielėmis. Užminkome tešlą. Paliekame ją kelioms valandoms, kad iškiltų.
2. Tuomet, kai jau tešla iškyla, iškočiojame maždaug 1 centimetro storio tešlos lakštą, pabarstome cukrumi sumaišytų su cinamonu ir lengvai susukame į ritinį. Po to ritinį sujaustome maždaug 3,5 centimetro pločio gabaliukais. Gaunasi 10 ritinėlių (bent jau man).
3. Šioje vietoje dar reiktų skardoje ritinėlius pakildinti, bet aš šį kartą pamiršau ir to nepadarius pyragas kepant puikiai iškilo. Tik kitą kartą dar palikčiau didesnius tarpus tarp ritinėlių, nes pyragas labai plečiasi. Kepame maždaug pusvalandį iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
4. Iškepusį bei šiek tiek atvėsusį pyragą aptepame glaistu (sumaišome nurodytus ingredientus tarpusavyje). Bet man pačiai glaisto kiek liko. Todėl galite šiek tiek mažinti produktų kiekį. Pyragas labai labai gardus. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau įvairių pyragų receptų rasite: Pyragai.