Dešrainiai (hot dogs) su dešrelėmis ir karamelizuotais svogūnais

2025-03-15 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Dešrainiai (hot dogs) su dešrelėmis ir karamelizuotais svogūnais
Klasikiniai dešrainiai (hot dogs) su karamelizuotais svogūnais yra vienas iš tų patiekalų, kuris sukelia nostalgiją ir suteikia nepaprastą malonumą kiekvienam kąsniui. Šis receptas – tai tobulas derinys tarp paprastumo ir nepriekaištingo skonio. Minkštos, šiltos bandelės, sultingos dešrelės ir saldžiai karamelizuoti svogūnai sukuria harmoningą skonių simfoniją, kurią papildo tirštas, rūgštelės turintis Daumantų Wowmama hamburger padažas. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje įprastų dešrelių galite naudoti vištienos, kalakutienos ar net vegetariškas dešreles.
  • Jei neturite Daumantų Wowmama hamburger padažo, galite naudoti majonezą sumaišytą su kečupu ir trupučiu marinuotų agurkėlių.
  • Karamelizuotiems svogūnams galite pridėti šiek tiek balzaminio acto arba medaus, kad suteiktumėte papildomo skonio.
  • Bandelės taip pat gali būti įvairios – nuo klasikinių iki pilno grūdo ar net brioche tipo bandelių.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Karamelizuojant svogūnus, svarbu juos kepti ant vidutinės ugnies ir nuolat maišyti, kad jie tolygiai paruduotų, bet nesudegtų.
  • Prieš dedant į dešrainį, dešreles galima lengvai apskrudinti keptuvėje arba ant grilio, taip jos įgaus daugiau skonio.
  • Bandeles prieš patiekimą galima trumpai pašildyti orkaitėje arba skrudintuvėje – šiltos bandelės yra minkštesnės ir geriau sugeria padažą.
  • Dešrainius geriausia valgyti iškart juos pagaminus, kol jie dar šilti.

Ingredientai

    • Dešrainių bandelės: 4 vienetai 
    • Mėgstamos dešrelės: 4 vienetai 
    • Svogūnai: 2 vidutinio dydžio 
    • Daumantų Wowmama hamburger padažas: 4 šaukštai 
    • Aliejus: 1 šaukštas 
    • Sviestas: 1 šaukštas 
    • Druska: pagal skonį 
    • Juodieji pipirai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėsite nuo svogūnų paruošimo. Svogūnus nulupsime ir supjaustysime pusžiedžiais. Svarbiausia svogūnų nepjaustyti per plonai, kad jie nesudegtų karamelizavimo procese.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų kartu su sviestu ant vidutinės ugnies. Aliejaus ir sviesto derinys suteiks svogūnams puikų skonį ir neleis sviestui sudegti.
  3. 3. Įdėkite supjaustytus svogūnus į įkaitintą keptuvę ir, nuolatos maišydami, kepsite juos apie 7-8 minutes, kol jie įgaus gražią auksinę spalvą. Proceso metu galima įberti žiupsnelį druskos, kad svogūnai greičiau išskirtų drėgmę.
  4. 4. Kai svogūnai bus tobulai karamelizuoti, išimkite juos iš keptuvės ir padėkite ant lėkštės, išklotosios popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų perteklinį riebalą.
  5. 5. Tuo pačiu metu paruoškite dešreles. Jas galima virti, kepti keptuvėje arba ant grilio – priklausomai nuo jūsų pageidavimų. Dešrelės turi būti kaitinamos tol, kol bus visiškai karštos.
  6. 6. Dešrainių bandeles pašildykite orkaitėje arba skrudintuvėje, kad jos būtų minkštos ir šiltos.
  7. 7. Šiltas bandeles perpjaukite ir jų vidines puses dosniai sutepkite Daumantų Wowmama hamburger padažu.
  8. 8. Į paruoštas bandeles įdėsite karštas dešreles.
  9. 9. Ant dešrelių uždedame gausų kiekį karamelizuotų svogūnų.
  10. 10. Galiausiai viskam suteiksite papildomo skonio, užtepdami dar vieną sluoksnį Daumantų Wowmama hamburger padažo ant viršaus.
  11. 11. Iškart patiekite ir mėgaukitės!
Dešrainiai (hot dogs) su dešrelėmis ir karamelizuotais svogūnais
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų
Karšti kepti sušiai
(45)