Klasikiniai dešrainiai (hot dogs) su karamelizuotais svogūnais yra vienas iš tų patiekalų, kuris sukelia nostalgiją ir suteikia nepaprastą malonumą kiekvienam kąsniui. Šis receptas – tai tobulas derinys tarp paprastumo ir nepriekaištingo skonio. Minkštos, šiltos bandelės, sultingos dešrelės ir saldžiai karamelizuoti svogūnai sukuria harmoningą skonių simfoniją, kurią papildo tirštas, rūgštelės turintis Daumantų Wowmama hamburger padažas.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprastų dešrelių galite naudoti vištienos, kalakutienos ar net vegetariškas dešreles.
- Jei neturite Daumantų Wowmama hamburger padažo, galite naudoti majonezą sumaišytą su kečupu ir trupučiu marinuotų agurkėlių.
- Karamelizuotiems svogūnams galite pridėti šiek tiek balzaminio acto arba medaus, kad suteiktumėte papildomo skonio.
- Bandelės taip pat gali būti įvairios – nuo klasikinių iki pilno grūdo ar net brioche tipo bandelių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Karamelizuojant svogūnus, svarbu juos kepti ant vidutinės ugnies ir nuolat maišyti, kad jie tolygiai paruduotų, bet nesudegtų.
- Prieš dedant į dešrainį, dešreles galima lengvai apskrudinti keptuvėje arba ant grilio, taip jos įgaus daugiau skonio.
- Bandeles prieš patiekimą galima trumpai pašildyti orkaitėje arba skrudintuvėje – šiltos bandelės yra minkštesnės ir geriau sugeria padažą.
- Dešrainius geriausia valgyti iškart juos pagaminus, kol jie dar šilti.