Jogurtinės duonelės įdarytos daržovių salotomis ir feta

2025-03-04 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Jogurtinės duonelės įdarytos daržovių salotomis ir feta
Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško lengvų, bet sočių pietų. Jogurtinės duonelės, tokios minkštos ir kvapnios, yra tobulas pagrindas gaiviam salotų įdarui. Kai jas aptepi kremišku fetos sūriu ir pripildai traškiomis, šviežiomis daržovėmis, gauni nepakartojamą derinį, kuris patenkina net išrankiausius skonio receptorius. Kiekvienas kąsnis – tai tekstūrų ir skonių šventė: minkšta duonelė, kreminė feta ir traškios daržovės sukuria tobulą balansą.

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama
Ad Placeholder

  • Vietoje ilgavaisio agurko galite naudoti trumpavaisį agurką arba cukinijos griežinėlius.
  • Konservuotus kukurūzus galima pakeisti šviežiais, virtais kukurūzais arba kepintais kukurūzais.
  • Jei neturite avinžirnių, galite naudoti pupeles (baltas, raudonas arba juodas) arba lęšius.
  • Raudonąjį svogūną galima pakeisti šalotiniais svogūnais, žaliais svogūnų laiškais arba poruose.
  • Krapus galima pakeisti petražolėmis, baziliku, mėtomis arba kitomis šviežiomis žolelėmis.
  • Alyvuogių aliejų galima pakeisti rapsų, saulėgrąžų arba avokado aliejumi.
  • Fetos sūrį galima pakeisti mozzarella, brinza, ricotta ar net varške su prieskoniais.
  • Jei nenorite ar neturite galimybės kepti jogurtinių duonelių, puikiai tiks tortilijos, lavašas, pita duonelės ar net paprasta duona.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, duoneles kepkite tik prieš pat patiekimą, kad jos būtų šviežios ir šiltos.
  • Salotas galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų, tačiau į jas aliejų įpilkite tik prieš pat patiekimą, kad išliktų traškios.
  • Jei norite, kad duonelės būtų traškesnės, galite jas lengvai apskrudinti keptuvėje arba orkaitėje prieš tepant feta.
  • Fetos kremą galite pagardinti česnaku, citrinų sultimis ar žolelėmis papildomam skoniui.
  • Patiekalą galite papildyti avokadu, keptais paprikomis ar kepintais pomidorais.
  • Jeigu ruošiate šį patiekalą vakarėliui, paruoškite visus komponentus atskirai ir leiskite svečiams susikomplektuoti savo duoneles pagal skonį.

Ingredientai

    • Ilgavaisis agurkas: 1 vidutinio dydžio (apie 200 g) 
    • Konservuoti kukurūzai: 80 g 
    • Konservuoti avinžirniai: 100 g 
    • Raudonasis svogūnas: 1/4 vidutinio dydžio (apie 30 g) 
    • Krapai: 5-6 šakelės 
    • Alyvuogių aliejus: 3 valgomieji šaukštai 
    • Fetos sūris: 120 g 
    • Druska: pagal skonį 
    • Juodieji pipirai: pagal skonį 
    • Jogurtinės duonelės: 4 vnt. (galima naudoti pirktas arba naminės gamybos) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėsite nuo salotų paruošimo – nupilkite skystį nuo konservuotų kukurūzų ir avinžirnių, juos gerai nuskalaukite po tekančiu vandeniu.
  2. 2. Sudėsite avinžirnius ir kukurūzus į didelį dubenį.
  3. 3. Kruopščiai nuplausite ilgavaisį agurką, nupjausite galus ir supjaustysite mažais kubeliais, maždaug 1 cm dydžio.
  4. 4. Subersite supjaustytą agurką į dubenį prie avinžirnių ir kukurūzų.
  5. 5. Nulupsite raudonąjį svogūną ir labai smulkiai jį sukaposite.
  6. 6. Pridėsite susmulkintą svogūną į dubenį prie kitų ingredientų.
  7. 7. Kruopščiai nuplausite krapus, nusausinsite juos popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai sukaposite.
  8. 8. Subersite smulkintus krapus į dubenį.
  9. 9. Pagal skonį įdėsite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
  10. 10. Užpilsite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus.
  11. 11. Viską gerai išmaišysite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų. Atidėsite salotas į šalį.
  12. 12. Imsite fetos sūrį ir sutrupinsite jį į vidutinio dydžio dubenėlį.
  13. 13. Į fetos sūrį įdėsite žiupsnelį juodųjų pipirų.
  14. 14. Pilsite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus į fetos sūrį.
  15. 15. Šakute trinkite fetos sūrį, kol gausite vientisą, tepamos konsistencijos masę. Jei reikia, galite įpilti dar šiek tiek aliejaus.
  16. 16. Kaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros, jei ketinate kepti naminės gamybos jogurtines duoneles.
  17. 17. Kepkite jogurtines duoneles pagal jūsų turimą receptą, arba naudokite pirktas duoneles. Jei naudojate pirktas, galite jas lengvai pašildyti orkaitėje.
  18. 18. Ant kiekvienos paruoštos jogurtinės duonelės užtepsite paruoštą fetos sūrio kremą.
  19. 19. Ant viršaus dėsite paruoštas daržovių salotas, paskirstydami jas tolygiai.
  20. 20. Patieksite iškart, kol duonelės dar šiltos, o salotos – traškios ir gaivios.
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų

Atsakinėjama į Komentarą

Kepta žuvis - menkė kario padaže su bulvių koše
(1)
Žuvies maltinukai su daržovėmis
(5)