Itin paprastai pagaminamas ir labai mūsų šeimos pamėgtas maltos mėsos patiekalas. Itin dažnai mūsų virtuvėje gaminamas ir niekaip nepabostantis. Ir kas svarbiausia, kad pigu, nes nereikia jokių įmantrių ingredientų!
mėgstami prieskoniai (aš naudoju chmeli suneli, chimi churi, saldžiosios ir aštriosios paprikų miltelius bei pipirus)
druska
aliejus: šiek tiek
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitintą didesnę keptuvę (troškintuvą) pašlakstykite aliejumi, sudėkite mėsos faršą ir vis pamaišydami, kepinkite.
2. Mėsą privalo atsiskirti ir apkepti tokiais gabaliukais, kaip yra sumalta.
3. Tuomet sudėkite kapotą česnaką (šiame patiekalai jo tinka nemažai), pakepinkite maišydami, įpilkite truputį vandens, berkite prieskonius ir troškinkite vis pamaišydami maždaug 10 minučių.
4. Po to sudėkite kubeliais supjaustytą papriką ir cukiniją. Neišsigąstame, cukinijos iš pradžių atrodo itin daug, bet bekepdama ji susitraukia, susmunka ir valgant, net atrodo, kad jos trūksta.
5. Kai jau cukinija pradės skaidrėti, pilkite pomidorų padažą ir dar vandens iki norimo padažo skystumo.
6. Troškinkite, kol cukinija pasidarys skaidri, bet stebėkite, kad nepasileistų.
7. Pagal savo ir valgančiųjų skonį dėkite druskos ir pabaigoje sudėkite kapotą baziliką.
8. Išjunkite, uždenkite ir bent 10 minučių palaikykite.
9. Nerealiai skanu patiekti su šviežiomis mažomis bulvytėmis. Skanaus!
10. Rekomendacija: Daugiau receptų iš maltos mėsos rasite: Malta mėsa.