Greitai marinuoti gardūs pievagrybiai - gaminu per visas šventes!

2020-02-17 Autorius oSkanu.lt

Greitai marinuoti gardūs pievagrybiai - gaminu per visas šventes!

Ingredientai

    • švieži pievagrybiai: 500 gramų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • svogūnai: 1 (vidutinio dydžio)
    • bulgariški pipirai: 0,5 (supjaustyto kubeliais)
    Marinatui:
    • vanduo: 1 litro
    • lauro lapai: 1
    • juodieji pipirai: 5 žirnelių
    • džiovintas mairūnas
    • 9% actas: 80 mililitrų
    • druska: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pievagrybius įmeskite į verdantį, šiek tiek pasūdytą vandenį ir virkite 5 minutes.
  2. 2. Apvirtus pievagrybius nukoškite per kiaurasamtį.
  3. 3. Marinatas: Užvirkite 1 litrą vandens, įdėkite lauro lapą, juoduosius pipirus bei mairūną.
  4. 4. Virkite maždaug 2-3 minutes. Tuomet nuimkite nuo ugnies, įpilkite actą bei alyvuogių aliejų.
  5. 5. Įdėkite druskos bei pipirų pagal savo skonį.
  6. 6. Pievagrybius (jeigu dideli) perpjaukite perpus, dėkite į gilų keramikinį indą, ant viršaus sudėkite kubeliais supjaustytą papriką, susmulkintą svogūną bei česnaką.
  7. 7. Užpilkite karštu marinatu, užsukite dangteliu ir palikite visiškai atvėsti.
  8. 8. Tuomet įdėkite į šaldytuvą ir laikykite 12 valandų. Skanaus!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau pievagrybių receptų rasite: Pievagrybiai.
Grybų ir perlinių kruopų sriuba
(4)
Mielinės spurgos su grybais
(1)
Tortilijos su kepintomis daržovėmis ir grybais
(1)
Risotto su pievagrybiais ir džiovintais baravykais
(1)