Grikių kepsniukai-kotletai su pievagrybių padažu

2025-01-04 Autorius greitai_sveikai_skaniai

Grikių kepsniukai-kotletai su pievagrybių padažu
Grikių kepsniukai-kotletai su pievagrybių padažu yra puikus pasirinkimas norintiems pasimėgauti sveiku ir maistingu patiekalu. Grikiai yra žinomi dėl savo aukštos maistinės vertės – juose gausu baltymų, vitaminų ir mineralų, tokių kaip geležis, magnis bei B grupės vitaminai. Be to, grikiai neturi glitimo, todėl tinka žmonėms, turintiems glitimo netoleravimą. Šis patiekalas ne tik praturtins jūsų mitybą, bet ir nustebins subtiliu skoniu bei aromatu.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Kiaušinį galite pakeisti linų sėmenų ar chia sėklų "kiaušiniu" (1 valgomasis šaukštas maltų sėklų + 3 valgomieji šaukštai vandens).
  • Graikišką jogurtą padaže galima keisti natūraliu jogurtu arba augaliniu jogurtu, pavyzdžiui, sojų ar migdolų.
  • Ghee sviestą galite pakeisti įprastu sviestu arba augaliniu aliejumi, pavyzdžiui, alyvuogių aliejumi.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Norėdami intensyvesnio skonio, į grikių masę galite pridėti smulkintų šviežių žolelių, tokių kaip petražolės ar krapai.
  • Kepant kepsniukus, svarbu neperkrauti keksiukų formelių, kad jie tolygiai iškeptų ir būtų traškūs išorėje bei minkšti viduje.
  • Pievagrybius kepkite tol, kol išgaruos visas skystis, kad padažas būtų tirštesnis ir turtingesnio skonio.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1200 kcal.
  • Vienoje porcijoje (iš 4 porcijų): apie 300 kcal.

Ingredientai

    Kepsniukams:
    • Virtų grikių: 2 stiklinės
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Česnakas: 1 skiltelė
    • Morka (tarkuota): 1 vidutinė
    • Druska ir pipirai: pagal skonį
    • Aliejus (kepimui): pagal poreikį
    Padažui:
    • Pievagrybiai (smulkinti): 200 g
    • Poras (smulkintas): 1 nedidelis
    • Ciberžolė: 1 arbatinis šaukštelis
    • Graikiškas jogurtas: 2 valgomieji šaukštai
    • Garstyčios: 1 arbatinis šaukštelis
    • Ghee sviestas arba aliejus: 1 valgomasis šaukštas
    • Druska ir pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Grikių paruošimas: Virtus grikius sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  2. 2. Masės paruošimas: Į grikių masę įmaišykite smulkintą česnaką, kiaušinį, tarkuotą morką, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kol gausite vienalytę masę.
  3. 3. Kepsniukų formavimas: Paruoštą masę sudėkite į keksiukų formeles, užpildydami jas iki pusės.
  4. 4. Kepimas: Įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 180°C temperatūros. Kepkite kepsniukus apie 6 minutes, kol jie taps auksinės spalvos.
  5. 5. Padažo paruošimas: Kol kepsniukai kepa, įkaitinkite keptuvę su ghee sviestu arba aliejumi. Sudėkite smulkintus pievagrybius ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos ir išgaruos skystis.
  6. 6. Daržovių pridėjimas: Į keptuvę su pievagrybiais pridėkite smulkintą porą ir ciberžolę. Kepkite dar kelias minutes, kol poras suminkštės.
  7. 7. Padažo užbaigimas: Nuimkite keptuvę nuo ugnies, įmaišykite graikišką jogurtą ir garstyčias. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Gerai išmaišykite, kol gausite vientisą padažą.
  8. 8. Patiekimas: Išimkite kepsniukus iš gruzdintuvės ir patiekite su paruoštu pievagrybių padažu. Papuoškite šviežiomis žolelėmis, jei norite.
Receptų autorė greitai_sveikai_skaniai
Mažieji kukurūzų blyneliai
(4)
Veganiški kalafioro "sparneliai"
(1)
Varškėčiai su špinatais
(1)
Kepti baklažanai - patiks ne tik vegetarams!
(3)