plonai pjaustyta karšto rūkymo šoninė: 12-15 gabaliukų (arba vytintas kumpis)
rozmarinas: kelių šakelių
druska
pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaulienos išpjovas nuvalome, padaliname į tris dalis, kiekvieną gabaliuką plonai išmušame, pagardiname druska bei pipirais. Nepadauginame druskos, nes dar nuo šoninės prisigers sūrumo.
2. Tuomet sūrį supjaustome plonais šiaudeliais arba stambiai sutarkuojame.
3. Tada ant kepsnelių dedame po keletą rozmarino lapelių ir sūrio krūvelę. Atsargiai susukame užlenkdamos kraštelius, kad kepant sūris neišbėgtų. Apvyniojame šoninės juostelėmis, kraštelius sutvirtiname mediniais dantų krapštukais.
4. Po to suktinukus apkepiname ant įkaitintos keptuvės, paskui dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 10-15 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
5. Pastebėjimas: Jeigu namie neturite orkaitės, suktinukus galima iškepti ant keptuvės. Apkepiname, paskui sumažiname ugnį, uždengiame keptuvę dangčiu bei ant silpnos ugnies pakaitiname suktinukus kelioliką minučių, kad sūris išsilydytų.
6. Pastebėjimas: Labai gardu tokius suktinus patieti su voveraičių padažu.
7. Rekomendacija: Daugiau suktinukų receptų rasite: Suktinukai.