1. Gnocchi: Bulves nuplauname ir neskustas sudedame į katilą. Įpilame vandens ir nuo užvirimo verdame maždaug 20 minučių.
2. Po to nukošiame, atvėsiname ir nulupame.
3. Bulves sudedame į dubenį ir grūstuve sugrūdame iki vientisos masės. Sudedame kiaušinius, sviestą, sūrį bei miltus. Užminkome tešlą.
4. Nugnybiame 2 centimetrų skersmens tešlos gabaliukus, suformuojame rutuliukus ir lengvai prispausdamos nykščiu perbraukiame per šakutę, šitaip suformuodamos Gnocchi.
5. Sudedame ant miltais pabarstytos lentos ir paliekame šaltai maždaug valandai.
6. Grietinėlės ir kumpio padažas: Svogūnus nulupame, perpjauname pusiau bei supjaustome pusžiedžiais.
7. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus. Nulupame česnaką. Skilteles perpjauname pusiau bei sudedame į keptuvę su svogūnais.
8. Pancettą supjaustome maždaug 2 centimetrų pločio juostelėmis ir atskiriame vieną nuo kitos. Sudedame į keptuvę ir kepame su svogūnus iki kol Pancetta lengvai apskrus, o svogūnas apkeps iki skaidrumo.
9. Išimame česnaką ir suberiame žirnelius. Apkepame porą minučių bei supilame grietinėlę. Nuolatos maišydamos pakaitiname maždaug 5 minutes, iki kol padažas ims tirštėti.
10. Gnocchi virimas: Po valandos dideliame puode užverdame vandenį. Pasūdome. Sudedame Gnocchi ir verdame 3 minutes.
11. Galiausiai išvirtus patiekiame su pasiruoštu padažu ir skanaujame!
12. Pastebėjimas: YouTube radau du panašius receptus viename video (anglų kalba), kurie labai patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
13. Rekomendacija: Daugiau virtinukų receptų rasite: Virtinukai.
Ieva
Va čia tai skanumėlis. Labai ačiū, kad pasidalinote šiuo fantastišku receptu. Su šeima valgėme ir čepsėjome.
Atsakyti
Ieva
Atsakyti