Japoniški koldūnai Gyoza

2023-07-19 Autorius oSkanu.lt

Japoniški koldūnai Gyoza
Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti japonišku receptu - koldūnais "Gyoza". Tiesa, nesu tikra kiek juose yra tikros rytų egzotikos, gal nebent gražiose lėkštėse bei valgymo lazdelėse, nes skoniu tai nelabai daug skiriasi nuo mums įprastų lietuviškų - tiesiog mėsa perpus sumaišyta su grybais bei Savojos kopūstu. Bet man tikrai patiko, buvo labai skanu ir nelabai apsunkino organizmo - matyt dėl to, kad yra liesesni už tuos lietuviškus. :)

Ingredientai

    • miltų: 400 gramų
    • manų: 100 gramų
    • vandens: 350 mililitrų
    • druskos: žiupsnelio
    • faršo: 200 gramų (naudoju jautienos sumaišytą su kiauliena)
    • savojos kopūsto: 0,5 (tinka ir Pekino)
    • Shiitake grybų: 4 (tinka ir 10 pievagrybių)
    • svogūnų: 0,5
    • imbiero: 2 centimetrų gabaliuko
    • sojos padažo: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnų laiškų
    • sezamų aliejaus
    • sezamų sėklų
    • ryžių acto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenį suberkite miltus, manus bei druską.
  2. 2. Tada palaipsniui pilkite vandenį ir suminkykite tešlą.
  3. 3. Padėkite tešlą maždaug pusvalandžiui į šaldytuvą, pridengtą su maistine plėvele. Per tą laiką, pasiruoškite įdarą.
  4. 4. Kopūstus bei grybus apvirkite ir smulkiai supjaustykite elektrine pjaustykle.
  5. 5. Tuomet sumaišykite mėsą su prieskoniais, smulkiai sutarkuotu imbieru, sojos padažu, sukapotu svogūnu, kopūstais bei grybais.
  6. 6. Po to tešlą išimkite iš šaldytuvo, iškočiokite, puodeliu išspauskite skrituliukus ir į kiekvieną dėkite po šaukštelį įdaro. Užspauskite kraštelius.
  7. 7. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, apkepinkite iš vienos pusės koldūnus, kol gražiai parus (kažkur 5 minutes).
  8. 8. Tuomet užpilkite vieną puodelį verdančio vandens, uždenkite ir troškinkite dar maždaug 5-7 minutes.
  9. 9. Galima, jeigu norisi, šiuos koldūnus ir garinti, jei turite tam skirtą puodą. Nuotraukoje žemiau galite matyti garintų variantą.
  10. garinti gyoza koldūnai
  11. 10. Patiekite su padažiuku iš sezamų aliejaus, ryžių acto, sezamų sėklų bei sojos padažo, pabarstykite supjaustytais svogūnų laiškais. Skanaukite!

Irena

Kaip pirmam bandymui pagaminti, sakyčiau, kad labai gerai pavyko. :)
Atsakyti
Japoniški koldūnai Gyoza

Alma

Manai čia visai netinka.
Atsakyti

Alma

Nusipirkite knygą Rytų azijos virtuvė ,ten tikri azijos koldūnai ir kitas maistas.
Atsakyti
Gruziniška duona khatchapuri
(2)
Turkiškas jogurto pyragas su citrusiniu sirupu
(1)
Kakavinis varškės pyragas "Rusiškas plėšytas"
(2)