Jautienos išpjovos kepsnys

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Jautienos išpjovos kepsnys

Ingredientai

    • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
    • 4 jautienos išpjovos gabalai
    • 400 g šviežių nedidelių bulvių su sviestu ir žalumynais
    • 200 g burokėlių pagardo
    • 2 valgomieji šaukštai trintų krienų
    • 1 valgomasis šaukštas žaliosios citrinos sulčių
    • Keletas žaliosios citrinos skiltelių papuošimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kiekvieną kepsnio pusę kepkite po 4-5 minutes.
  2. 2. Iš kepimo popieriaus padarykite maišelį (svarbiausia, kad būtų sandarus) ir į jį sudėkite bulves su sviestu ir pasirinktomis žolelėmis ir kepkite iki 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
  3. 3. Kepsnį patiekite su bulvėmis, burokėlių pagardu ir citrinos skiltelėmis. Atskirame mažame dubenėlyje atskirai patiekite burokėlių padažą, sumaišytą su krienais ir žaliosios citrinos sultimis.
  4. 4. Pastebėjimas: Šis puikus išpjovos kepsnys su mažomis keptomis bulvytėmis ir burokėlių bei krienų padažu - geras pasirinkimas įprastos dienos pietums.
Keptas jautienos antrekotas
(3)
Virtas jaučio liežuvis moliūgų ir garstyčių padaže
(1)
Shish kebab - Šis kebabas | Receptas
(5)
Jautienos šonkauliukai su BBQ padažu kepti orkaitėje
(9)
Jautienos ir cukinijos kukuliukai su barbekiu padažu
(2)