1. Pirmiausia lydeką atšildome ir nuvalome (aš naudojau šaldytą).
2. Ištriname druska bei maltais pipirais.
3. Paliekame maždaug valandai pasimarinuoti.
4. Folijos lakštus patepame aliejumi.
5. Bulves bei morkas supjaustome griežinėliais, o svogūnus tiesiog pusžiedžiais.
6. Tada bulves, morkas, svogūnus ir žirnelius padaliname į 4 dalis.
7. Ant kiekvieno paruošto folijos lakšto dedame po dalį bulvių, morkų, žirnelių bei svogūnų.
8. Daržoves apibarstome druska, krapais bei petražolėmis.
9. Tuomet dedame po tris riekeles sūrio.
10. Ant sūrio paguldome po žuvį, kimštą česnako griežinėliais.
11. Dar kartą uždedame tris riekeles sūrio ir apiberiame kaparėliais.
12. Folijos lakštų kraštus suimame ir sandariai užlenkiame. Tą patį padarome ir su galais. Turi gautis sandarūs, pailgi vokai. Šitaip skystis bekepant neišbėga ir viskas troškinasi.
13. Šitaip suruoštus kepsnius sudedame į kepimo skardą.
14. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
15. Iškepusius žuvies kepsniukus apibarstome žalumynais. Patiekiame ir skanaujame!
16. Rekomendacija: Daugiau lydekos receptų rasite: Lydekos receptai.