Keksas su raudonaisiais serbentais

2022-10-02 Autorius Su karamele

Keksas su raudonaisiais serbentais
Minkštas ir lengvai saldus keksas, su serbentų rūgštele ir citrinos aromatu. Paprastas kaip du kart du. 🙂

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: trijų ketvirtadalio puodelio (150 gramų)
    • jogurtas: 1 puodelio (galite pakeisti kefyru)
    • vanilės ekstraktas: šlakelio
    • aliejus: 0,5 puodelio (100 mililitrų)
    • miltai: 2 puodelių
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio (arba soda)
    • druska: žiupsnelio
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • raudonieji serbentai: 1 puodelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje kiaušinius išplakame kartu su cukrumi, įtarkuojam citrinos žievelę.
  2. 2. Pilam jogurtą, vanilės, galiausiai aliejų - labai gerai išsukam.
  3. 3. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir druska, suberiam į tešlą, gerai išmaišom.
  4. 4. Galiausiai įmaišom uogas, atsargiai, kad jos nesutrūktų.
  5. 5. Tešlą paskleidžiam pailgoje kepimo formoje ir šaunam kepti iki 180 C orkaitėje apie 50 min.
  6. 6. Iškepus leidžiame pravėsti. Skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Keksas su raudonaisiais serbentais

Asta

Tikrai labai geras. Puikus receptas! ;)
Atsakyti
Keksas su raudonaisiais serbentais
Marmurinis kavos keksas
(9)