Keksas "Zebriukas" | Receptas

2018-03-10 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keksas "Zebriukas" | Receptas

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 1 stiklinės (+ 2 valgomųjų šaukštų)
    • pienas: 1 stiklinės
    • bekvapis aliejus: 1 stiklinės
    • miltai: 2 stiklinių
    • kepimo milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • kakavos milteliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (arba galite įberti vanilinio cukraus)
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių persijojame miltus, kepimo miltelius bei druską.
  2. 2. Tuomet kiaušinius bei cukrų plaktuvu plakame maždaug 2–3 miniutes, kol masė sutirštės bei pabals.
  3. 3. Tada supilame pieną, aliejų, vanilės ekstraktą bei gerai išmaišome. Po to dalimis beriame miltus vis gerai išmaišydamos tešlą, kad nebūtų jokių gumuliukų.
  4. 4. Į atskirą dubenį pilame 2,5 stiklinės tešlos bei sumaišome su kakavos milteliais.
  5. 5. Paskui apskritos kepimo formos dugną išklojame su sviestiniu popieriumi.
  6. 6. Imame du vienodos talpos indelius (3-4 valgomųjų šaukštų talpos, aš pati naudojau dvi taureles). Pirmiausia pasemiame geltonosios tešlos bei pilame į formos vidurį. Nelaukdamos, kol tešla pasklis, pilame kakavinę tešlą tiesiai į geltonosios tešlos vidurį. Taip lygiomis dalimis bei pakaitomis pilame, kol pabaigsime pilti abi tešlas.
  7. 7. Paskui kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50–55 minutes. Ar jau iškepė, tikriname mediniu iešmeliu. Skanaujame!
Nepaprastas grietinėlės ir kondensuoto pieno keksas
(10)
Karališkas obuolinis keksas
(2)
Burnoje tirsptantis moliūgų pyragas be kiaušinių
(1)
Šokolado ir bananų keksas
(2)
Moliūgų keksas su šokoladiniu glajumi
(3)