kiaulienos nugarinė: 4 gabaliukų (su kaulu, arba be)
citrinos sultys: iš 1 vnt.
garstyčios: 2 šaukštelių
medus: 1 valgomojo šaukšto
aliejus: 4 šaukštų
česnakas: 4 skiltelių
druska: ~2 šaukšteliai (ragaujame, turi jaustis marinate druska)
penkių pipirų mišinys
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių česnaką susmulkiname, sudedame kitus nurodytus marinato ingredientus - sutriname, gerai išmaišome.
2. Mėsos gabaliukus apvoliojame marinate, paspaudome, kad visur kliūtų marinato, uždengiame, padedame 5-6valandoms (jei yra galimybė, kartas nuo karto pavartome).
3. Tuomet dedame į orkaitę (~180 laipsnių temperatūra) per vidurį, ant žemutinės lentynėlės padedame skardelę su trupučiu vandens, kepti, kol apskrunda, jei vanduo išgaruoja kepimo metu, papildome karštu vandeniu. Skanaujame!