Kepta nugarinė su kauliuku

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinė: 4 gabaliukų (su kaulu, arba be)
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • garstyčios: 2 šaukštelių
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus: 4 šaukštų
    • česnakas: 4 skiltelių
    • druska: ~2 šaukšteliai (ragaujame, turi jaustis marinate druska)
    • penkių pipirų mišinys

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių česnaką susmulkiname, sudedame kitus nurodytus marinato ingredientus - sutriname, gerai išmaišome.
  2. 2. Mėsos gabaliukus apvoliojame marinate, paspaudome, kad visur kliūtų marinato, uždengiame, padedame 5-6valandoms (jei yra galimybė, kartas nuo karto pavartome).
  3. 3. Tuomet dedame į orkaitę (~180 laipsnių temperatūra) per vidurį, ant žemutinės lentynėlės padedame skardelę su trupučiu vandens, kepti, kol apskrunda, jei vanduo išgaruoja kepimo metu, papildome karštu vandeniu. Skanaujame!

Atsiliepimai

Orkaitėje kepta karka - 2 ypač tobuli variantai!
(110)
"Karbanatky" - čekiški kotletai
(5)
Kiaulienos sprandinės suktinukai su faršo ir morkų įdaru
(1)