Kaip paruošti baklažanus su morkomis ir feta jau Jums pasakojau. Šis receptas iki šiol išlieka vienu skaitomiausių mūsų portale. Tad šiandien noriu Jums parodyti kitokį paruošimo variantą, kuris man irgi labai patinka. Dalinuosi receptu ir tikiuosi, kad ir Jūs šį skanumyną Jūs labai teigiamai įvertinsite. Mėginkite pasigaminti!
Ingredientai
baklažanai: 1
fetos tipo sūris: 200 gramų (aš naudoju "Favita"
petražolės: ryšulėlio (arba kiti žalumyna)
saulėgrąžos arba graikiniai riešutai (pagal tai ką labiau mėgstate)
grietinė: kelių valgomųjų šaukštų
slyviniai pomidoriukai
česnakas: 2 skiltelių
druska
aliejus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia baklažaną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis per visą daržovės ilgį.
2. Tada juosteles padruskinkite ir palikite maždaug 15 minučių pastovėti.
3. Gaminkite įdarą: Iki vientisos masės sumaišykite sūrį (kaip jau paminėjau, aš naudoju "Favita"), susmulkintas petražoles, išspaustas česnako skilteles ir grietinę (grietinės dėkite tiek, kad gautumėte kreminę įdaro konsistenciją), suberkite saulėgrąžas.
4. Tuomet baklažano juosteles nusausinkite ir kiekvieną apkepkite įkaitintame aliejuje.
5. Po to apkeptas juosteles sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad aliejaus perteklius susigertų į rankšluostį.
Atsakinėjama į Komentarą