Klasikiniai cukraus ledinukai

2020-03-08 Autorius Skanūs kąsneliai

Klasikiniai cukraus ledinukai

Ingredientai

    • cukraus sirupas: 150 mililitrų
    • cukrus: 250 gramų 
    • vanduo: 50 gramų
    • citrinos sultys: kelių lašų (arba keli krislai rūgšties)
    • dažai, pabarstukai pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visus ingredientus suberkite į puodą ir kaitinkite vis pamaišant. Jei turite maisto termometrą galite pamatuoti kada masė pasieks 160 laipsnių temperatūrą. Jeigu tokio neturite reikia stebėti kada ims kunkuliuoti lėčiau, masė taps kiek klampesnė. Įlašinus į šaltą vandenį iš karto turi pasidaryti kietas rutuliukas. Taip pat galite įlašinti dažų ar kvapų, citrinos sultis.
  2. matuojama ledinukų temperatūra
  3. 2. Galite formuoti saldainius į specialias formeles arba tiesiog ant kepimo popieriaus.
  4. formuojami ledinukai ant kepimo popieriaus
  5. 3. Galite formuoti ir į mažus popierėlius skirtus keksiukams. Kol masė skysta galima įmaišyti pabarstukų, spalvoto cukraus ar sulaužytų kitos spalvos karamelių.
  6. formuojami ledinukai keksiukų formelėse
  7. 4. Būkite atsargūs formuojant, nes masė yra labai karšta ir labai kimba, tad viską darykite mediniu iešmeliu, kad nenusidegintumėte rankų.
  8. patiekti ledinukai
  9. 5. Masė šaldama greitai tirštėja, jei sustingo per daug galima trumpam pakaitinti.
  10. ledinukai supokuoti kaip dovana
  11. 6. Norint storesnių saldainių reikėtų pilti kiek stingstančią masė (kai taps klampesnė), arba kartoti dar vieną sluoksnį. Galima įmaišyti spalvą. Čia yra visiška fantazijos ir turimų priemonių laisvė.
  12. klasikiniai cukraus ledinukai
  13. 7. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Klasikiniai cukraus ledinukai
Recepto autorius Skanūs kąsneliai
Morkų saldainiai su imbieru
(6)
Eklerai su karamelės ir aguonų kremu
(1)