citrinos sultys: kelių lašų (arba keli krislai rūgšties)
dažai, pabarstukai pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Visus ingredientus suberkite į puodą ir kaitinkite vis pamaišant. Jei turite maisto termometrą galite pamatuoti kada masė pasieks 160 laipsnių temperatūrą. Jeigu tokio neturite reikia stebėti kada ims kunkuliuoti lėčiau, masė taps kiek klampesnė. Įlašinus į šaltą vandenį iš karto turi pasidaryti kietas rutuliukas. Taip pat galite įlašinti dažų ar kvapų, citrinos sultis.
2. Galite formuoti saldainius į specialias formeles arba tiesiog ant kepimo popieriaus.
3. Galite formuoti ir į mažus popierėlius skirtus keksiukams. Kol masė skysta galima įmaišyti pabarstukų, spalvoto cukraus ar sulaužytų kitos spalvos karamelių.
4. Būkite atsargūs formuojant, nes masė yra labai karšta ir labai kimba, tad viską darykite mediniu iešmeliu, kad nenusidegintumėte rankų.
5. Masė šaldama greitai tirštėja, jei sustingo per daug galima trumpam pakaitinti.
6. Norint storesnių saldainių reikėtų pilti kiek stingstančią masė (kai taps klampesnė), arba kartoti dar vieną sluoksnį. Galima įmaišyti spalvą. Čia yra visiška fantazijos ir turimų priemonių laisvė.
7. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.