šviežios arba šaldytos mėlynės: 125 gramų (jei neturite šviežių arba šaldytų mėlynių, galite pašildyti uogienę)
cukrus: 2 šaukštų
Putojančio vyno užpilui:
saldus putojantis vynas: 100 mililitrų
kiaušinių tryniai: 2
cukrus: 1 šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bananus sutriname šakute, sumaišome su plaktais kiaušiniais, kokoso drožlėmis, cinamonu bei druska. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Kepame blynus po maždaug 2 minutes iš kiekvienos pusės.
2. Kol blynai kepa, mėlynes užpilame cukrumi (jei šildome virtą uogienę, cukraus visai nereikia) bei virš mažos ugnies verdame, kol šios išleis sulčių.
3. Tuomet paruošiame putojančio vyno užpilą. Atskirame inde įmušame kiaušinio trynius, suberiame cukrų bei supilame putojantį vyną. Plakame iki standžių putų. Šias putas supilame į puodą bei kaitiname virš mažos ugnies, kol pradės virti ir dar labiau sustandės (patariu supilti į didesnį puodą, nes tūris kaitinant labai padidėja), nuolatos maišome.
4. Blynus sudedame vieną ant kito, užpilame mėlynių ir putojančio vyno užpilais (nepagailime, nes blynai be užpilų yra ganėtinai sausi bei nesaldūs) ir patiekiame. Skanaujame!
Virga
Minkšti ir labai gardūs blyneliai gavosi. Galvojau, kad kiek sudėtinga bus pagaminti vyno užpilą, bet pasirodo klydau. Jį labai lengva ir paprasta pasigaminti:) Beje, vietoj mėlynių naudojau braškes;)
Puikus receptas, ačiū.
Atsakyti
Renata
Gaila, bet man nesigavo, subirėjo, neišėjo net apversti keptuvėje. Skonis geras, nors valgiau košę... daugiau nedaryčiau.
Atsakyti
Virga
Atsakyti
Renata
Atsakyti