1. Pradžioje išsiverdame sultinį. Galite naudoti sultinio kubelius, bet aš jų nenaudoju, todėl tenka sultinį išsivirti pačiai. Paimame du vištienos ketvirčius, nuverdane du kartus (tikslas išsivirti skaidrų bei ne per riebų sultinį), užpilame vandenį, užviriname, paverdame apie 10 minučių, vandenį nupilame, tuomet vėl užpilame, užviriname ir po maždaug 10 minučių nupilame. Po to užpilame vandeniu, dedame 2 lauro lapus, 3 kvapiuosius pipirus, vieną stambiai supjaustytą morką (morką padaliname į 4 dalis) ir 1 svogūną (padalintą į 4 dalis) bei paverdame maždaug pusvalandį. Praėjus laikui, sultinį perkošiame per sietelį.
2. Tuomet pievagrybius pasmulkiname kuo smulkiau. Svogūną supjaustome kubeliais. Įkaitiname keptuvę, pilame truputį aliejaus, sudedame svogūnus, kepiname. Svogūnams suminkštėjus dedame smulkiai supjaustytus pievagrybius. Pievagrybiai išskirs nemažai sulčių, tada reikia atidengti keptuvės dangtį bei skystį nugarinti. Bebaigiant skysčiui nugaruoti, dedame miltus, viską gerai išmaišome, miltai turi sukepti/sušusti. Supilame pieną. Išmaišome bei nuolatos maišydamos užviriname.
3. Turimą sultinį pašildome bei į jį supilame pievagrybių/pieno troškinuką. Ugnis turi būti vidutinė, kad nepritrauktų puodo dugnas. Sriubai užvirus, sublenderiuojame. Tirštumą reguliuojame pagal savo skonį, man labiausiai patinka tirštoka sriuba. Sriubą skaniname šlakeliu grietinėlės bei susmulkintu pelėsiniu sūriu (arba duonos kubeliais). Skanaujame!
Atsakinėjama į Komentarą