Kruasanų tortas su karamele ir avietėmis (nekeptas)

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Kruasanų tortas su karamele ir avietėmis (nekeptas)

Ingredientai

    Pagrindui: Kruasanų sluoksniui:
    • paprasti kruasanai: 3
    • karamelė: 0,5 skardinės - 200 gramų (pvz. "Rududu)
    Kremui:
    • grietinėlė: 400 gramų (bent 36%)
    • graikiškas jogurtas (arba grietinė): 150 gramų (30%)
    • cukrus: 80 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
    • želatina: 12 gramų
    • karštas vanduo: 50 mililitrų (želatinai ištirpinti)
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • tarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    Aviečių sluoksniui:
    • šviežios avietės: 300 gramų
    Papuošimui:
    • plakta grietinėlė: 100 gramų (36%)
    • avietės: saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje sausainiais išklojame formos pagrindą. Kruasanus įpjauname pusiau, suspaudžiame, kad suplonėtų, o tuomet į jų vidų pridedame karamelės.
  2. 2. Tada grietinėlę, jogurtą, cukrų, vanilę, citrinos žievelę bei sultis išplakame plaktuvu iki standumo. Želatiną ištirpiname karštame vandenyje, palaukiame, kol ištirps bei truputį atvės. Supilame želatiną į išplaktą kremą, viską išmaišome.
  3. 3. Ant sausainių sukrečiame maždaug pusę kremo, išlyginame paviršių, apibarstome avietėmis. Dedame paruoštus kruasanus. Užtepame šiek tiek kremo, apibarstome avietėmis bei tepame likusį kremą, išlyginame paviršių.
  4. 4. Po to formą apvyniojame plėvele bei dedame į šaldytuvą sustingti. Kai sustings, išimame iš formos. Puošiame plakta grietinėle bei avietėmis. Skanaujame!
  5. 5. Patarimas: Avietes į torto vidų būtinai dedame kuo sausesnes, t. y. arba šviežias, arba atšaldytas, bet gerai nusausintas (sudedame į sietelį, ir tegul išvarva visas skystis). Kitaip kremas per daug sudrėks, o pjaustant sluoksniai atsiskirs bei išeis košė. Aš vieną kartą užmiršau nuvarvinti skystį, pjaustant tortas negražiai lūžo, ir tokio vaizdo nebebuvo.
  6. 6. Patarimas: Tortą pjaustome labai aštriu peiliu. Man geriausiai sekėsi tai daryti su aštriu duonos peiliu. Tuomet kruasanai nesusispaudžia bei tortą pavyksta gražiai supjaustyti.
  7. 7. Patarimas: Tortą galima gaminti ir be želatinos. Sustingsta, kremas būna minkštesnis, kreminis; labai skanu bei tikrai galima gaminti ir be želatinos. Su želatina tortas truputį stabilesnis bei jį lengviau gražiai supjaustyti.
  8. 8. Patarimas:Tortą laikome šaldytuve, kol sustings. Aš laikiau per naktį. Tortas skaniausias, kol šviežias, todėl nelaikome labai ilgai bei greitai suvartojame.
  9. 9. Patarimas: Torto skonis labai priklauso nuo kruasanų kokybės. Kuo geresni bei šviežesni kruasanai, tuo bus skaniau.
Šokoladinis tortas su avietėmis
(8)
Nekeptas tortas su maskarpone ir braškėmis
(1)
Kakavinis tortas "Juoda - balta"
(5)
Tortas "Paukščių pienas" pagal Jolantą
(6)