Tokius naminius mėsainius su malta mėsa tikrai nėra sunku pagaminti, dėl to juos labai mėgstu, nes žinau kokie ingredientai buvo naudojami, skirtingai nei greito maisto "restoranuose". :)
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 5 mėsainiai.
Ingredientai
malta mėsa: 500 gramų (įprastai naudoju kiaulieną)
mėsainiams skirtos bandelės: 5 (galite pasigaminti ir patys pagal šį receptą)
Recepto paruošimas
1. Patarimas prieš gaminant: Mėsainiai gausis skanesni, jeigu maltą mėsa namie susimalsite patys, o ne pirksite faršą parduotuvėje, su juo rezultatas niekada nebūna toks geras. :)
2. Pirmiausia į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus ir pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus ant silpnos ugnies maždaug 5 minutes, kad suminkštėtų, bet nepakeistų spalvos.
3. Tuomet sudedame apkeptus svogūnus į mėsą.
4. Grūstuve smulkiai sugrūdame kmynus su kalendromis, sumaišome su druska ir pipirais, suberiame į mėsą.
5. Tada suberiame parmezaną ir garstyčias, įmušame kiaušinį, suberiame didesnę dalį džiuvėsėlių, gerai sumaišome.
6. Ant skardos uždedame kepimo popieriaus, pabarstome likusių džiuvėsėlių, suformuojame mėsos paplotėlius ir sudėliojame juos ant popieriaus.
7. Ant viršaus taip pat užberiame džiuvėsėlių ir švelniai paspaudžiame.
8. Mėsainius atšaldome maždaug 60 minučių šaldytuve.
9. Po to įpilame šiek tiek aliejaus į keptuvę, mėsos paplotėlius pakepame ant vidutinio/ stipraus karščio maždaug 8-10 minučių retkarčiais apversdami.
10. Patiekiame paskrudintose mėsainių bandelėse pagardindami pomidorais, salotų lapais, kečupu ar kuom tik širdis geidžia tuo metu! Skanaujame!