1. Iš pradžių mėsytę dėkite į puodą, užpilkite su šaltu vandeniu, šalia guldykite nuskustas morkas, vieną nuluptą svogūną, saliero kotą, meskite lauro lapą, keletą pipirų ir druskos bei ant nedidelės ugnies pradėkite virti. Kai vanduo užvirs, nugriebkite putas bei toliau virkite pusantros valandos.
2. Tuomet išvirtą mėsą bei morkas sumalkite. Paragaukite ar netrūksta kokių prieskonių, jei trūksta įberkite.
3. Tada keptuvėje su trupučiu sviesto lėtai pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Jį lengvai apkepinkite, neprideginkite. Įtarkuokite morkas. Pakepintus svogūnus bei morkas sumaišykite su malta mėsa. Štai įdaras ir paruoštas.
4. Po to ant lietinio dėkite šiek tiek mėsos bei vyniokite arba lankstykite. Apkepkite keptuvėje su šaukštu aliejaus arba sviesto. Kepkite ant nedidelės ugnies, kad visas vidus spėtų sušilti, o blynai dailiai apskrustų. Skanaukite! Labai gardu valgyti su grietine:)
5. Pastebėjimas: Aš asmeniškai pati lietinių įdarą nuolatos darydavau iš maltos mėsos, taip greičiau bei paprasčiau. Bet šį karta pabandžiau padaryti virtos mėsos įdarą, su juo daug gardžiau, todėl tikrai verta nepatingėti išsivirti mėsos.
6. Rekomendacija: Daugiau lietinių receptų rasite: Lietinių receptai.
Kornelija
Parašyta, kad reikia 2 morkų, jas išvirti ir sumalti kartu su mėsa. Kiek morkų papildomai reikia sutarkuoti ir apkepti su svogūnais?
Atsakyti
Kornelija
Atsakyti