Tenka prisipažinti, kad pastaruoju metu kiaulienos šonkauliukai mūsų virtuvėje ganėtinai retas svečias, tad juos šį kartą ruošėme ilgai bei atsakingai, nes nesinorėjo paprastai iškeptų. Tad šiandien dalinuosi itin geru receptu, kuris patiko tiek visiems šeimos nariams, tiek užsukusiems draugams.
O jeigu namuose neturite kiaulienos šonkauliukų, tai jau dabar bėkite jų nusipirkti ir gaminti, nes šis marinatas su medumi ir pomidorų padažu yra tikrai labai vertas viso Jūsų dėmesio!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Pomidorų padažas: vietoj įprasto pomidorų padažo galite naudoti naminį pomidorų padažą arba tirštas pomidorų pastas sumaišytas su trupučiu vandens.
- Medus: jei neturite medaus, galite naudoti klevų sirupą arba agavos nektarą.
- Rudas cukrus: tamsus muscovado cukrus suteiks dar intensyvesnį skonį. Baltas cukrus čia visai netiks.
- Baltas vyno actas: galite pakeisti obuolių sidro actu arba citrinų sultimis.
- Čili padažas: galite naudoti Sriracha, Tabasco arba tiesiog maltus čili pipirus.
- Sojų padažas: galima naudoti tamari arba kokosų aminų padažą.
- Rūkytos paprikos milteliai: galite pakeisti paprastos paprikos milteliais ir įdėti lašelį skystos dūmo kvapo esencijos.
- Česnakas: šviežią česnaką galima pakeisti česnako milteliais (1/4 šaukštelio vietoj vienos skiltelės).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Šonkauliukų kokybė yra labai svarbi – rinkitės mėsingus, šviežius šonkauliukus.
- Prieš kepimą, šonkauliukus galite marinuoti ilgiau – net per naktį šaldytuve. Taip mėsa įgaus dar daugiau skonio.
- Jei norite traškesnių šonkauliukų, paskutines 5 minutes galite kepti įjungę orkaitės grilį.
- Marinato galite pasigaminti daugiau ir pasilikti dalį padažo patiekimui.
- Šonkauliukus reikėtų kepti ant folijos ar kepimo popieriaus, nes marinatas yra lipnus ir gali pridegti prie kepimo skardos.
- Norint dar minkštesnių šonkauliukų, galite juos virti ilgiau – iki 30-40 minučių.
Atsakinėjama į Komentarą