Maltos mėsos kukuliukai su rikota

Ingredientai

    • malta veršiena: 400 gramų (arba kiauliena, jautiena)
    • rikota: 125 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • sausas batonas: 1 riekės (išmirkyta piene)
    • džiovinti bazilikai, raudonėlis
    • aitriosios paprikos milteliai: žiupsnelio
    • druska
    • pipirai
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • prinokę pomidorai: 4
    • saldžiosios paprikos dribsniai: 2 valgomųjų šaukštų
    • tarkuotas parmezano sūris
    • makaronai: 250 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių maltą mėsą sumaišykite su rikota, kiaušiniu ir išmirkytu batonu, berkite prieskonių bei išminkykite. Suformuokite nedidelius kukuliukus.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų bei apkepkite jame kukuliukus iš visų pusių. Išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
  3. 3. Tuomet padažui pomidorus užpilkite su karštu vandeniu, nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais. Dėkite į keptuvę, berkite druskos, pipirų ir baziliko bei patroškinkite maždaug 5-7 minutes. Sudėkite į padažą kukulius bei dar patroškinkite ant mažos ugnies kelias minutes.
  4. 4. Po to patiekite su išvirtais makaronais, galite, jeigu norisi, apibarstyti parmezanu. Skanaukite!

Atsiliepimai

Kiaulienos kukuliai su perlinėmis kruopomis padaže
(1)
Naminiai tacos su faršu, pupelėmis ir gvakamole
(1)
Taco su jautiena, kukurūzais ir pupelėmis
(1)
Baklažanai su ėrienos faršu ir kedro riešutais
(1)