Nesaldus vegetariškas varškės ir špinatų apkepas

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 125 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • šaltas sviestas: 75 gramų (supjaustome mažais kubeliais)
    • šaltas vanduo
    • tarkuotas muskato riešutas: 0,5 šaukštelio
    Įdarui:
    • šaldyti špinatai: 250 gramų
    • sviestas: 2 šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • grietinėlė: 150 mililitrų
    • kiaušiniai: 3
    • varškė: 125 gramų
    • kedro riešutai: 25 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių persijojame miltus, druską bei muskato riešutą.
  2. 2. Sudedame sviestą ir virtuviniu mikseriu maišome kol masė taps biri.
  3. 3. Įpilame vandens tiek, kad tešlą būtų galima sulipdyti.
  4. 4. Tada tešlą iškočiojame ir įdedame į kepimo formą, prie jos priremdami.
  5. 5. Ant tešlos uždedame kepimo popierių ir įberiame pupelių arba kitų kruopų ir įdedame tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
  6. 6. Po to, ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 10 minučių.
  7. 7. Tada išimame kepimo popierių su kruopomis.
  8. 8. Atitirpiname špinatus, sudedame į įkaitintą keptuvę su sviestu ir kepiname kol išgaruos vanduo.
  9. 9. Pabarstome druska bei pipirais.
  10. 10. Varškę barstome ant tešlos pagrindo, tada sudedame špinatus.
  11. 11. Grietinėlę sumaišome su kiaušiniais ir užpilame ant apkepo.
  12. 12. Kepame 20 minučių, tada užberiame kedro riešutus ir pakepame dar 5 minutes. Lepinamės!
  13. 13. Rekomendacija: Daugiau varškės apkepų receptų rasite: Varškės apkepai.

Atsiliepimai

Karolina

O jei dėti grietine vietoj grietinėlės?
Atsakyti
Veganiškas Mac and Cheese su moliūgų padažu
(1)
Makaronai su shiitake grybais
(1)
Cukiniju piršteliai su sūriu
(3)
Ryžių ir baklažanų troškinys su anakardžiais
(1)