1. Pirmiausia į dubenį sudėkite miltus, į juos įtarkuokite sviestą (ištrauktą iš šaldiklio). Peiliais maišykite tešlą, įdėkite cukrų bei išmaišykite šaukštu. Tešlą dėkite į šaldytuvą.
2. Tuomet varškę, kiaušinius bei grietinę sutrinkite blenderiu.
3. Tada obuolius (be seklų bei žievelės) supjaustykite plonomis riekelėmis, įdėkite cinamono ir cukraus.
4. Po to formos dugną (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens, su nuimamais kraštais) išklokite su popieriumi. Du trečdalius sviesto tešlos dėkite į formą. Ant viršaus dėkite varškės sluoksnį, ant jo – obuolių. Į likusį trečdalį sviesto tešlos įdėkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus bei 1 arbatinį šaukštelį cinamono. Ir sudėkite ją ant pyrago viršaus.
5. Galiausiai kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 90 minučių. Skanaukite!