Orkaitėje kepta lydeka su žolelėmis

2020-03-14 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje kepta lydeka su žolelėmis
Štai dar vienas lengvas patiekalas žuvies mėgėjams. Siūlau išbandyti!

Ingredientai

    • ypač grynas alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • baltojo vyno actas: 1 valgomojo šaukšto
    • dižono garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • prieskoninės žolelės: saujelė (pvz.: petražolių, čiobrelių ir krapų, smulkintų)
    • druska ir juodieji pipirai
    • kalifornijos jūrų liežuviai arba plekšnės, arba otų filė: 4 po 175 gramų (naudojau lydekos file)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Rruošiame padažą dubenėlyje, šluotele suplakame aliejų su actu.
  3. 3. Sudedame garstyčias ir prieskonines žoleles, išmaišome. Gerai pasūdome, papipiriname ir dar kartą išmaišome.
  4. 4. File sudedame į kepimo skardą, tada įpilame maždaug 5 milimetrus vandens.
  5. 5. Gerai pagardiname druska ir juodaisiais pipirais. Orkaitėje kepame maždaug 15-20 minučių, kol žuvis iškeps ir beveik visas vanduo išgaruos.
  6. 6. Mentele perdedame file į lėkštę. Apliejame prieskoninių žolelių pagardu. Valgį patiekiame karštą su paskrudintomis bulvėmis ir brokoliais.
  7. orkaitėje kepta lydekos file su žolelėmis
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau lydekos receptų rasite: Lydekos receptai.
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
(5)
Tuno sevičė (ceviche)
(3)
Žuvis: Hokis su čorisu ir avinžirniais
(3)
Soba makaronų salotos su skumbre
(1)