1. Iš pradžių pasigaminkite marinatą: dubenyje viską gerai sumaišome - susmulkintą česnaką, džiovintus čiobrelius, druską, pipirus, medų, garstyčias, alyvuogių aliejų, įspaustas citrinos sultis bei įtarkuotą citrinos žievelę. Tuomet gautu marinatu labai gerai įtriname vištą bei paliekame marinuotis šaldytuve mažiausiai 3 valandoms arba net per visą naktį (višta iškeps dar skanesnė bei sultingesnė).
2. Po to į kekso kepimo indą sudedame supjaustytas bulves, morkas, svogūnus, 2-3 česnako skilteles, įberiame druskos ir pipirų, įpilame alyvuogių aliejaus bei viską išmaišome. Įdedame griežinėliais supjaustytą citriną, kelias šakeles šviežių rozmarinų bei čiobrelių.
3. Tada į vištos vidų įkišame supjaustytą citriną bei kelias česnako skilteles. Kekso kepimo formos skylę uždengiame su kepimo folija bei ant jos užmauname vištą.
4. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60-70 minučių. Jeigu kepama didesnio svorio višta, ją reiks keptikiek ilgiau. Kepimo laikas labai priklausys nuo turimos vištos svorio. Jei vištos viršus skrunda kiek per greit, pridengiame su folija.
5. Iškepusiai vištai leidžiame maždaug 10-15 minučių pastovėti, jog tolygiai pasiskirstytų sultys mėsos viduje, o tuomet jau mėgaujamės!