Visada buvau įsitikinusi, kad norint iškepti gardžius ir sultingus šonkaulius, juos tiesiog privalo prieš tai apvirti. Bet dabar galiu patikinti, kad šitaip marinuotus šonkauliukus iškart galima šauti į orkaitę kepimui bei lepintis sultinga mėsyte. Balzamiko acto, sojos padažo ir medaus derinys sukuria tobulą saldžiarūgštį skonį, o prieskonių mišinys suteikia patiekalui gilų aromatą. Kartu kepamos bulvytės įgauna nuostabų marinato skonį ir tampa puikiu garnyru.
mažos bulvytės: ~1 kilogramo (arba kiek norisi; arba didesnės bulvės pjaustytos ketvirčiais)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pasiruošiame marinatą iš nurodytų ingredientų.
2. Sudedame supjaustytus kiaulienos šonkauliukus bei marinuojame bent 2 valandas.
3. Tuomet kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi, sudedame kruopščiai nuplautas nedideles bulvytes (arba kaip minėjau didesnes bulves supjaustome ketvirčiais - prieš tai nuskutame), kiaulienos šonkauliukus su visu marinatu.
4. Viską gerai išmaišome, tolygiai paskirstome bei kepame iki 185 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių arba tol, kol viskas bus iškepę.
Atsiliepimai