Visada buvau įsitikinusi, kad norint iškepti gardžius ir sultingus šonkaulius, juos tiesiog privalo prieš tai apvirti. Bet dabar galiu patikinti, kad šitaip marinuotus šonkauliukus iškart galima šauti į orkaitę kepimui bei lepintis sultinga mėsyte. Balzamiko acto, sojos padažo ir medaus derinys sukuria tobulą saldžiarūgštį skonį, o prieskonių mišinys suteikia patiekalui gilų aromatą. Kartu kepamos bulvytės įgauna nuostabų marinato skonį ir tampa puikiu
garnyru.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje kiaulienos šonkauliukų galima naudoti jautienos šonkauliukus arba vištienos šlaunelių mėsą.
- Balzamiko actą galima pakeisti raudonojo vyno actu arba obuolių actu su trupučiu rudo cukraus.
- Sojos padažą galima pakeisti tamari padažu.
- Skystą medų galima pakeisti klevų sirupu arba agavos sirupu.
- Vietoje maltos raudonosios paprikos tinka ir rūkyta paprika arba saldžioji paprika.
- Kumino vietoje galima naudoti kalendras arba kario miltelius.
- Kajeno pipirus galite pakeisti čili pipirais arba tiesiog praleisti, jei nemėgstate aštraus skonio.
- Mažas bulvytes galima pakeisti batatu kubeliais, moliūgų gabaliukais arba pastarnokais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš kepimą šonkauliukus galima marinuoti ir per naktį – kuo ilgiau, tuo geriau įsigeria skonis.
- Jei norite traškesnių bulvyčių, pirmiausia jas 10 minučių pakepkite atskirai, o tada sudėkite šonkauliukus.
- Kepimo proceso viduryje verta viską apversti, kad apkeptų tolygiai.
- Aliuminio folija patiekalo viršuje padės išlaikyti drėgmę pirmąją kepimo valandą, o paskutines 15 minučių ją nuėmus, mėsa gražiai apskrus.
- Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, galite patepti šonkauliukus papildomu medaus sluoksniu, kad jie įgautų blizgesio.
- Patiekalą galima papuošti šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis arba svogūnų laiškais.
Kalorijos
- Bendras patiekalo kalorijų kiekis: maždaug 2400 kcal.
- Vienoje porcijoje (ketvirtyje patiekalo): apie 600 kcal.