Plonos tešlos pyragėliai su bulvėmis

Autorius apie receptą

Pagaminti šiuos plonus keptus pyragėlius su bulvėmis ganėtinai lengva bei paprasta.

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltų: 500 gramų (gali prireikti kiek daugiau)
    • kefyro: 2 stiklinių
    • alyvuogių aliejaus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • sodos: 1 arbatinio šaukštelio (nugesintos actu arba citrinų sultimis)
    • kiaušinių: 2
    • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia aliejų, kefyrą, kiaušinius, druską, cukrų ir sodą, kurią dėkite paskutinę, sumaišykite atskirame inde.
  2. 2. Šį mišinį pilkite į miltus, permaišykite ir palaipsniui pridėkite miltų, kad gautumėte minkštą orinę tešlą. Ji neturi būti itin standi bei "guminė". Bet ir porėta, ištižusi taip pat neturi gautis.
  3. 3. Įdaras: Pasigaminkite skanią pasūdytą bulvių košę pagal savo mėgstamą. Pagal norą į ją galite pridėti keptų svogūnų, virto kapoto kiaušinio ar keptų grybų.
  4. 4. Svarbiausia, įdaras turi gautis vienalytis, be gumuliukų ir nelabai skystas.
  5. 5. Lipdykite pyragėlius įprastu būdu, o po to kočiokite juos kočėlu iš vienos ir kitos pusės, kol gausite ploną paplotėlį.
  6. 6. Darykite tai itin atsargiai, kad tešla neplyštų bei įdaras neiškristų lauk.
  7. 7. Kepkite aliejuje iš abiejų pusių kol pagels. Patiekite ir skanaukite! :)
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: Pyragėliai.

Atsiliepimai

Tradiciniai močiutės bulviniai vėdarai
(42)
Kugelis su kiauliena
(15)