1. Pirmiausia paimame aštuonias bulves ir kruopščiai jas nuplauname. Išviriname bulves, kol bus paruošti, o po to dedame jas į šalį ir palaukiame, kol jos atvės.
2. Dabar kiekvieną šaukštu prispaudžiame iš viršaus. Bulvė privalo lengvai suskilti, bet tik ne sutrupėti.
3. Tada išsirenkame formą, kurioje kepsime. Įpilame į ją alyvuogių aliejų. Supjaustome česnako skilteles plokštelėmis. Jas reikia tolygiai paskirstome ant dugno.
4. Dėkite bulves į formą sprogusia puse į viršų. Bulvės turi būti prispaustos viena prie kitos. Pabarstome bulves rozmarinu ir stambia jūros druska.
5. Po to supjaustome sviestą kubeliais. Dedame po 1-2 kubelius ant kiekvienos bulvės. Viršų galite palaistyti nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus (pagal skonį).
6. Nustatykite orkaitės temperatūrą maždaug 180-200 laipsnių.
7. Kepame orkaitėje, kol bulvės gražiai parus ir lepinamės!
8. Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.