Pupelės pomidorų padaže žiemai

2018-07-12 Autorius oSkanu.lt

Pupelės pomidorų padaže žiemai

Ingredientai

    • šviežios pupelės: 1,5 kilogramo (išlukštentos, bet nedžiovintos)
    • svogūnai: 3
    • česnakai: 1
    • pomidorai: 1 kilogramo
    • druska: 3 arbatinių šaukštelių
    • malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti kvapieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapeliai: 4-5
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pupeles dėkite į verdantį vandenį bei pavirkite kol suminkštės. Svogūnus bei česnaką susmulkinkite ir apkepinkite aliejuje.
  2. 2. Tuomet pomidorus blanširuokite: apipilkite su verdančiu vandeniu bei nulupkite odeles. Pomidorus dėkite į puodą bei virkite ant silpnos ugnies, kol suvirs. Pertrinkite smulkintuvu, kad gautumėte vientisą tyrę.
  3. 3. Tada į pomidorų tyrę dėkite pupeles, prieskonius, apkeptus svogūną ir česnaką. Išmaišykite bei užvirinkite, pilkite actą bei dar kartą pamaišykite. Karštutėlį troškinį nedelsdamos išpilstykite į stiklainius bei užsukite.
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau receptų idėjų žiemai rasite: Receptai žiemai.
Marinuotos cukinijos pagal Editą Mildažytę
(9)