1. Iš pradžių dubenyje išplakame kiaušinius, supilame aliejų, vanilės ekstraktą, suberiame cukrų bei kakavą, įsijojame miltus, kepimo miltelius ir sodą. Išmaišome, pamažu supilame pieną. Dar kartelį gerai išmaišome bei po truputį pilame verdantį vandenį, vėl atsargiai maišydamos.
2. Tuomet orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Pyrago tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą tortinę (26 centimetrų skersmens). Kepame maždaug 40-50 minučių (patikriname mediniu iešmeliu). Iškepusį pyragą atvėsiname.
3. Tada glajui į dubenėlį suberiame susmulkintą šokoladą, pakaitiname. Kai šokoladas ištirps - supilame grietinėlę bei dar šiek tiek pakaitiname. Pasiruoštu glajumi apliejame pyragą. Mėgaujamės:)
4. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių pyragų receptų rasite: Šokoladiniai pyragai.
Atsakinėjama į Komentarą