Raganų kepsnys arba bulvių apkepas kitaip

Ingredientai

    • bulvių: 1,5 kilogramo
    • maltos mėsos: 1 kilogramo
    • kiaušinių: 2
    • svogūnų: 2
    • majonezo: pagal skonį
    • fermentinio sūrio: 150 gramų
    • druskos
    • pipirų
    • mėgstamų prieskonių
    • aliejus: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves sutarkuojame burokine trintuve, pabarstome prieskoniais, druska, išmaišome bei pusę dedame į riebalais išteptą skardą.
  2. 2. Tuomet į maltą mėsą sudedame pakepintus svogūnus (galite ir nekepintus, čia pagal skonį), kiaušinius, druską, pipirus, prieskonius, galite įpilti sultinio arba pieno, kad būtų sultingesnė, viską išmaišome bei dedame ant bulvių sluoksnio.
  3. 3. Po to sudedame likusius bulvių tarkius, viršų aptepame majonezu (galite ir netepti), dedame į įkaitintą orkaitę (170-180 laipsnių) ir kepame maždaug 45-60 minučių.
  4. 4. Prieš kepimo pabaigą apibarstome sutarkuotu sūriu ir dar pakepame, kol apskrus. Patiekiame su grietinės-sviesto padažu, grietine arba kitu mėgstamu padažu. Skanaujame!

Atsiliepimai

Kepta vištienos krūtinėlė su įdarytomis saldžiosiomis bulvėmis
(4)
Bulvių užkepėlė su mėsos kukuliukais
(8)
Bulvių pica su sūdyta lašiša
(1)
Bulviniai lizdeliai su lašiša
(3)