Čili sriubą pas mus namuose visada gamino vyrai. Matyt dėl to visada galvojau, kad menas yra ją gaminti. Kelis kartus tiesiog stebėjau, paskui pradėjau klausinėti kokia tvarka ingredientai dedami ir galų gale nusprendžiau pati pamėginti. Gavosi puikiai!! Pabandykite ir Jūs.
Šis tradicinis patiekalas puikiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek savaitgalio pietums ar vakarėliui su draugais. Čili sriuba tobulai šildo šaltais žiemos vakarais, suteikia energijos ir džiugina skoniu. Ji išsaugos savo skonį net keletą dienų šaldytuve, tad galite gaminti didesnį kiekį ir mėgautis patiekalu ilgiau.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje jautienos faršo galite naudoti kiaulienos faršą, maltos mėsos mišinį arba vegetarišką pakaitalą iš sojų ar lęšių.
- Raudonąsias pupeles galima pakeisti juodosiomis pupelėmis arba avinžirniais.
- Jei neturite šviežių čili pipirų, drąsiai naudokite sausus čili miltelius arba aitriąją papriką.
- Fermentinį sūrį galima pakeisti mocarela, kietuoju sūriu arba veganišku sūrio pakaitalu.
- Pomidorų pastą galima pakeisti šviežių pomidorų tyre arba pomidorų padažu be priedų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Čili sriuba tampa dar skanesnė kitą dieną, kai prieskoniai geriau įsigeria, todėl verta pagaminti didesnį kiekį.
- Sriubos tirštumą reguliuokite pagal savo pageidavimus – jei norite skystesnės, įpilkite daugiau vandens ar daržovių sultinio.
- Čili pipirų kiekį reguliuokite pagal savo skonį – pradedantiesiems rekomenduojama naudoti mažiau.
- Prieš dedant pupeles, jas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte konservantus ir sumažintumėte natrio kiekį.
- Nepersistenkite su druska, nes konservuotuose produktuose jau yra nemažai natrio.
Ana
Atsakyti
Receptų mylėtoja
Atsakyti
Vilius Tamošaitis
Atsakyti
Ruta
Atsakyti
Gintaras
Atsakyti
Eimantas
Atsakyti
Ponas
Atsakyti
Vida
Atsakyti
Vaida
Atsakyti
Diana
Atsakyti