Receptas: Daržovių "kotletai"

Ingredientai

    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 2 (didesni)
    • česnakas; 3 skiltelių
    • prieskoniai (naudoju druską, maltus juoduosius pipirus, muskatą, karį ir šiek tiek vegetos)
    • moliūgas: ~500 gramų
    • cukinijos: ~400 gramų
    • miltai: ~4-5 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių burokinės tarkos pagalba sutarkuojame visas daržoves arba tai padarome naudos tarkavimo mašiną. Sutarkuotas daržoves dedame į marlę bei spausdamos labai gerai nusunkiame
  2. 2. Tuomet išsunktas daržoves sumaišome su prieskoniais, kiaušiniu ir miltais, jeigu atrodo, kad masė dar per drėgna dailiems kotletukams suformuoti, dedame į ją dar miltų.
  3. 3. Po to į įkaitintą keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus (aš tik ištepiau aliejumi su popieriniu rankšluosčiu), formuojame nestorus paplotėlius bei dedame į keptuvę. Kepame pavartydamos, kol gražiai paruduos, arba apskrus, iškepusius būtinai ragaujame, nes gali būt, kad per greitai apskrunda dar nesuminkštėjus daržovėms. Rekomenduoju kepti ant nedidelės ugnies. Kotletukai iškepa per maždaug 10-15 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.

Atsiliepimai

Įdarytos paprikos su grikiais ir daržovėmis
(1)
Perlinių kruopų rizotas su moliūgu ir sūriu
(2)
Minkštas cukinijų kugelis
(26)
Vegetariškos "dešrelės"
(2)
Skaniausia veganiška tortilija su sojų faršu
(4)
Gruzdintų manijokų užkandis
(2)
Įdaryti makaronai Cannelloni su rikota arba varške, špinatais ir pomidorais
(6)