kiaulienos karkos: 1 (šįkart aš pabandžiau priekinės karkos viršutinę dalį vietoje pačios karkos, patiko visai idėja, dėl daugiau mėsos, bet mažiau riebalų)
1. Pastebėjimas: Mane mama išmokė, kad šaltiena būna daug daug skanesnė, kai joje yra naudojama kelių rūšių mėsos, todėl aš ir naudoju tokias dalis. Anksčiau visada naudodavau vištienos kakliukus ir skrandukus, bet naudojant kalakuto kaklą daug lengviau atskirti mėsą nuo kaulų, o patys skrandukai turi daugiau mėsos ir ne tiek daug jungiamojo audinio.
2. Pastebėjimas: Želatinai aš naudoju pėdutes, o ne kiaulės kojas. Iš kojų būna daugiau riebalų nei naudos. Vienos kojos tokiam kiekiui man neužtenka, kad šaltiena gerai sustingtų. O šįkart kai naudojau net ne karką, o kumpio gabalą, išvis riebalų labai mažai susidarė.
3. Iš pradžių mėsą sudedame į puodą bei užpilame sklidinai vandeniu. Prieš užverdant nugraibome putas, reikia nepražiopsoti, nes kai jau užverda, nebelabai iš to graibymo būna naudos.
4. Tada sudedame daržoves bei prieskonius. Druską dedame vėliau bei būtinai ragaujame. Geriausia yra ragauti atvėsintą sultinį arba kokį mėsos sužvejotą gabaliuką. Ganėtinai ilgai atrodys, kad druskos vis negana.
5. Virkite maždaug 3-4 valandas, kartas nuo karto reikia papildyti vendens. Kuo ilgiau verda, tuo mėsyte gaunasi minkštesnė bei lengviau nukaulinama, o ir visi skoniai geriau pereina į sultinį.
6. Išvirus, naudodamos sietelį atskirkite mėsą nuo sultinio. Mėsą nukaulinkite, susmulkinkte bei sudėkite atgal į puodą su sultiniu, išskyrus pėdutes, bet čia skonio reikalas. Dar kartą užvirinkite bei supilstykite į stiklainius. Tokia šaltiena be jokių problemų šaldytuve gali stovėti labai ilgai, kaip kad visi kiti mėsos konservai, tik klausimas ar ilgai išstovės nesuvalgyta, nes ji labai labai skani. Pasimėgaujam!
7. Pastebėjimas: Pasigaminti nedidelį šaltienos kiekį, kurioje būtų įvairių rūšių mėsos yra labai nelengva užduotis, bet kur gi dėti visą tos gautos šaltienos kiekį? Marinuojam pagal šį receptą ir mėgaujamės!
8. Rekomendacija: Daugiau konservų receptų rasite: Konservai.
Atsakinėjama į Komentarą