Rūgštynių sriuba su kiaušiniais

Ingredientai

    • smulkintos rūgštynės: 2 puodelių (nuskabytais koteliais)
    • bulvės: 3
    • vištienos sultinys: 1,5 litro
    • šaltai rūkyta mėsa: nedidelio gabaliuko
    • lauro lapeliai: 2
    • svogūnai: 0,5
    • sviestas: 25
    • prieskonių mišinys: 1 arbatinio šaukštelio (džiovintų morkų, svogūnų, saliero, petražolių)
    • druska
    • pipirai
    Patiekimui:
    • kiaušiniai: 2 (virti)
    • grietinė
    • žolelės (pagal skonį)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūną pakepiname svieste, kol suminkštės. Užpilame sultiniu, dedame bulves ir rūkytą mėsą, lauro lapus bei prieskonius. Verdame ant nedidelės ugnies, kol bulvės suminkštės, maždaug 15 minučių.
  2. 2. Po to išimame mėsą bei suberiame smulkiai kapotas rūgštynės, leidžiame minutę-dvi pavirti. Išgriebiame lauro lapelius.
  3. 3. Galiausiai patiekiame su dideliu šaukštu grietinės ir gabaliuku virto kaušinio. Skanaujame!

Atsiliepimai

Kreminė veganiška topinambų sriuba su avinžirniais 🌻
(1)
Miso sriuba su tofu
(2)
Trinta moliūgų sriuba su brie sūriu
(1)
Sopa Azteca - meksikietiška tortilijų sriuba
(2)